З'явилася інформація, що оборонне відомство Сполучених Штатів Америки поінформувало турецький уряд про те, що пара військових кораблів пройде через турецькі протоки і прибуде до точки нового розташування в Чорному морі. Відомо, що кінцева дата патрулювання - вівторок, 4 травня.

Також У Пентагоні зазначили, що такий крок США здійснюють на фоні нарощування російських військ на кордоні з Україною. Про це стало відомо завдяки повідомленню міжнародного новинного агентства Reuters.

Зовнішньополітичне відомство Туреччини повідомляє, що вони отримали інформацію про американські кораблі ще 15 днів тому.

Кораблі, фото: kyivpost

"15 днів тому дипломатичними каналами нам було надіслано повідомлення про те, що два військові кораблі США пройдуть у Чорне море відповідно до Конвенції Монтре. Кораблі залишаться в Чорному морі до 4 травня", - стверджує турецька сторона.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Журналісти агентства нагадали, що угода Монтре 1936 року дає Туреччині контроль над протоками Босфор і Дарданелли, обмежує доступ військово-морських кораблів і регулює іноземні вантажні судна.

Важливо також нагадати нашим читачам, що в п'ятницю, 26 березня, в результаті загострення обстановки на Донбасі загинули четверо українських воїнів, двох - було поранено. 5 квітня двоє українських воїнів загинули в результаті ворожого обстрілу на Донбасі. 6 квітня ще двоє українських воїнів загинули на Донбасі. 7 квітня один українських воїн загинув внаслідок ворожого вогню на Донбасі.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак 30 березня під час виступу в українському парламенті сказав, що РФ нарощує війська поблизу кордону України. Українська розвідка попередила, що війська РФ можуть спробувати просунутися вглиб території України.

Раніше повідомляли, Хантер Байден: Burisma протистояла інтересам Путіна.

Як повідомляв Знай.uа, у США атакували Капітолій, є загиблі: введено режим повної ізоляції.

Знай.uа писав, Зеленський поговорив з Байденом і пообіцяв "чорну п'ятницю" українцям: введуть санкції.