На сайті президента України з'явилася чергова петиція, і стосується вона тарифів на газ в країні. Автор вважає, що це несправедливо і порушує статтю Конституції.

Ознайомитися з повним текстом ініціативи можна за посилання.

Статтею 13 Конституції України встановлено, що: Земля, її надра, що знаходяться в межах території України, є ОБ'ЄКТАМИ ПРАВА власності Українського народу. Саме це намагається донести автор Ісаєв Микола Всисович у своїй петиції.

Петиція на сайті президента України, фото: скріншот

Мається на увазі, що український народ не повинен платити за газ, який видобувається на території країни, адже він є його власністю.

Популярні новини зараз

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

Показати ще

Але, незважаючи на все це, українці оплачують газ за європейською ринковою ціною.

"В Україні розміри ЗАРПЛАТ, пенсій і соціальних допомог не були встановлені такими ж як в Європі. Це НЕСПРАВЕДЛИВО " - підкреслив ще раз автор.

Тарифи на газ, скріншот відео

У зв'язку з цим, в ініціативі потрібно негайно знизити для населення України тарифи на газ власного видобутку, виключивши з нього вартість, і звільнивши його від ПДВ.

Нагадаємо, що норма споживання газу для приватного будинку становить 11 кубометрів газу на 1 квадратний метр будівлі. У Нафтогазі тариф для опалення одного квадратного метра склав 79 гривень 42 копійки, значить, за будинок площею 100 квадратних метрів, при відсутності лічильника, доведеться віддати 7942 гривні.

Комунальні платіжки / скріншот з відео

Нагадаємо, раніше В Україні заговорили про скасування ЖКГ на карантині - чи збудеться насправді.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Українці просять повернути гроші за всі оплачені комунальні послуги: "20% на кожного". Петиція з'явилася на сайті президента України.

Також "Знай.uа" писав, що Перехід на зимовий час вимагають скасувати, українці в розпачі: "незручно для 80% громадян".