Політичний експерт Руслан Бізяєв в ефірі програми «Прогнози» розповів про грошову допомогу, виділену США Україні та про їхні наміри виділити великий кредит для нашої країни.

«У США Володимир Олександрович провів кілька зустрічей, які в основному були присвячені економічному стану взаємин США і України. Напередодні візиту Міністерство оборони США виділило 60 мільйонів доларів на допомогу Україні. А також адміністрація Байдена розглядає питання про надання допомоги в розмірі 45 мільйонів доларів для підтримки соціально незахищених верств на Донбасі і 14 мільйонів доларів планується виділити на допомогу в боротьбі з коронавірусом», - повідомив він.

Бізяєв розповів, що основні очікування України не пов'язані з цими сумами, а пов'язані з виділенням США через Експортно-імпортний банк кредитів в розмірі 3 мільярдів доларів. Цей кредит очікується в надії допомогти Україні пройти складний осінньо-зимовий період, вважає він, особливо в частині опалювального сезону. Деякі телеграм канали, підтвердив він, вважають, що це виглядає як хабар Україні за те, щоб ми змінили свою позицію щодо «Північного потоку-2».

«Але як мені здається, що коріння проблеми лежить трохи глибше і ще з моменту обрання Джо Байдена президентом США в січні 2021 року на одному із закритих заходів одне з довірених осіб майбутнього президента США, за даними видання Bloomberg, пообіцяло, що адміністрація Байдена буде економічно всіляко підтримувати Україну. І як ми бачимо у даному випадку слово не розійшлося з ділом. Правда це не безоплатна допомога, як у випадку з рядом інших програм Уряду США, це кредит, а кредит навіть на самих пільгових умовах потрібно віддавати», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що президент України поїхав з певним набором побажань до США.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Бізяєв розповідав, що формула Штайнмаєра – це двері, які відкривають шлях до виборів на непідконтрольних територіях.