Відразу чотири легендарних боксера претендують на включення в Зал слави боксу у 2022 році: Володимир Кличко, Флойд Мейвезер, Андре Уорд і Рой Джонс.

За правилами Міжнародного Залу боксерської слави, боєць отримає право на включення через п'ять років після його останнього поєдинку і завершення кар'єри.

Людям, які приймають рішення про включення боксерів в Зал слави, належить зробити непростий вибір серед найкращих представників свого дивізіону і свого покоління.

Віталій Кличко стане першим українцем в Міжнародному залі боксерської слави

"Вічний" чемпіон світу в суперважкій вазі за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC), мер Києва Віталій Кличко, стане першим українцем, якого включать до Міжнародного зали боксерської слави (IBHOF - International Boxing Hall of Fame). Про це повідомляє офіційний сайт братів Кличків.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Віталій переміг в номінації "Сучасні боксери" (ті, хто провів останній бій не раніше 1989 року). З ним змагалися інші 32 кандидати, з них шляхом голосування вибрали трьох майбутніх членів Залу слави. Крім Віталія цієї честі удостоїлися Ерік Моралес та Рональд Райт.

Український боксер візьме участь в урочистій церемонії, яка пройде 10 червня в казино Turning Store Resort в Канастоті, США. На учасників майбутнього заходу також чекає турнір з гольфу, автограф-сесії зірок боксу, VIP-вечірка і парад чемпіонів.

Сам Віталій Кличко зізнався, що не очікував, що в один день опиниться в одному ряду з такими легендами, як Мухаммед Алі та Майк Тайсон.

"Це мрія багатьох боксерів стати членом Залу слави. Думав про Зал Слави, але ніколи не очікував, що в один прекрасний день опинюся в компанії легенд, які завжди були для мене прикладами. Таких як Мухаммед Алі, Майк Тайсон і багато відомих світових боксерів. Для мене це велика честь", - зізнався Віталій.

Конгрес WBC в Києві

З 30 вересня по 5 жовтня в Києві пройде 56-й конгрес Всесвітньої боксерської ради (WBC). Очікується, що столицю України відвідають понад 600 учасників конгресу з понад 100 країн світу, серед яких світові зірки боксу, промоутери, судді та менеджери.

У конгресі візьмуть участь такі легенди боксу, як Майк Тайсон, Евандер Холіфілд, Леннокс Льюїс та інші. Про це повідомив президент організації Маурісіо Сулейман на зустрічі з Віталієм Кличком в Києві.

Серед очікуваних заходів - не тільки офіційні зустрічі та обмін досвідом, організатори обіцяють також цікаву програму з неформальним спілкуванням та благодійними акціями.

Організатори планують познайомити учасників з українською культурою і традиціями. Про проведення конгресу домовився "вічний" чемпіон світу за версією WBC в суперважкій вазі, мер Києва Віталій Кличко.

"У Києві зберуться зірки світового професійного боксу, президенти федерацій з країн-членів WBC, промоутери, судді та спортивні функціонери.

Така подія відбудеться в нашій країні вперше. І ми готуємося провести захід на найвищому рівні, гідно представити Київ і Україну", - заявив Віталій Кличко.

Як раніше повідомляв портал Знай.Спорт, Віталій Кличко увійшов до ТОП-10 чемпіонів всіх часів.