Промоутер абсолютного чемпіона у важкій вазі Олександра Усика (15-0, 11 КО) Олександр Красюк розповів, коли може відбутися бій проти британця Ентоні Джошуа (21-0, 20 KO).

"Усик перейде в суперважку вагу відразу ж після бою з Тоні Беллью. Там йому ще необхідно зробити собі ім'я, так що чекають поєдинки з кимось із розряду Ділліана Уайта або Джозеффа Паркера.

Багато в чому, ім'я наступного суперника буде залежати від поєдинку з Беллью. Якщо Олександру вдасться здобути впевнену і видовищну перемогу, то цілком можливо, що деякі бійці не захочуть виходити з ним на ринг, щоб не нашкодити своїй репутації.

У будь-якому випадку, Усика очікують великі поєдинки, які приведуть його до бою з Джошуа. Якщо все складеться вдало, то ми побачимо їх на рингу вже в наступному році", - передає слова Красюка Sport.ua.

Усик став абсолютним чемпіоном

Чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBO і WBC Олександр Усик (15-0, 11 КО) переміг володаря титулів IBF і WBA росіянина Мурата Гассієва (26-1, 19 KO) і таким чином завоював п'ять поясів головних боксерських організацій (WBO, WBC, IBF, WBA і пояс The Ring), та кубок легендарного Мухаммеда Алі.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Відразу після перемоги Олександр Усик кинув виклик британцю Тоні Беллью.

Промоутер Тоні Беллью Едді Хірн заявив, що бій його підопічного проти Олександра Усика може відбутися в жовтні або листопаді, якщо українець захоче боксувати проти британця. Крім того, він вважає, що Беллью в бою з Усиком, швидше за все, буде аутсайдером.

"Беллью готовий. Усик викликав Тоні відразу після бою і підірвав цим бомбу. Вже через півгодини після фіналу суперсерії він дзвонив мені з проханням організувати цей поєдинок. Я поговорив з командою українця - подивимося, що з цього вийде.

Я не бачив бій Усик - Гассієв. В українця був був складний бій в півфіналі з Майрісом Брієдісом. Я думав, що Усика не вистачить на фінал і Гассієв придушить його міццю, проте Олександр впорався.

До фіналу Усик - Гассієв я говорив про три варіанти для Беллью - це Андре Уорд, Адоніс Стівенсон і Тайсон Ф'юрі. Я боявся, що за бій проти Усика або Гассієва не вийде заробити хороші гроші. Думаю, після суботнього вечора ситуація змінилася. Залишилося дочекатися рішення Усика.

Тоні стає краще з кожним боєм. Можливо, в поєдинку з Усиком він буде аутсайдером, але списувати його з рахунків - божевілля.

Коли може відбутися бій Беллью і Усика? У жовтні-листопаді. Зараз ми обмежені в місцях, але для такого бою хочеться знайти підходящу арену з великою кількістю місц ", - сказав Хірн в коментарі BoxingScene.

Унікальний рекорд Олександра Усика

Олександр Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в історії України. Раніше лише брати Клички володіли всіма поясами в своїй вазі, але, щоб титули були в руках одного боксера - таке вперше.

Всього ж, завоювавши пояси за чотирма основними версіями - WBA, WBO, WBC і IBF - Усик став четвертим абсолютним чемпіоном з чотирма титулами. Раніше це вдавалося лише американцям Бернарду Хопкінсу і Джермейну Тейлору (середня вага), а також Теренсу Кроуфорду (напівсередня вага).

Олександр став всього лише третім абсолютним чемпіоном світу в історії важкої ваги. Раніше такого статусу досягали Евандер Холіфілд і О'Ніл Белл, але у них обох було лише по три пояси -WBC, WBA і IBF.

Як раніше повідомляв портал Знай.Спорт, Усик розповів, кого хотів би бачити своїм тренером.

Фото – K2 Promotions