У восьмий день юнацьких Олімпійських ігор в Буенос-Айресі українські спортсмени здобули ще три медалі – срібло та дві бронзи.

Срібну медаль завоював гімнаст Назар Чепурний. У фінальних змаганнях в опорному стрибку Назар зайняв друге місце з оцінкою 13.983, програвши лише американцеві Брендону Брайонису (14.099).

Назар Чепурний

У змаганнях з вільної боротьби Владислав Остапенко (вагова категорія 55 кг) виграв бронзу.

Ще одну бронзу завоював легкоатлет Олег Дорощук в стрибках у висоту. Аж до кордону 207 см Олег брав висоту з першої спроби, але з 211 см впорався тільки після другого стрибка, а потім ще взяв 214 см. Китаєць Чень Лун і австралієць Майерс золото розіграли на висоті 222 см, а українець залишився з бронзою.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

"Неймовірні емоції, тому, що я став призером Олімпійських ігор. Хвилювався тільки на вирішальних спробах, на вирішальній висоті", - розповів Олег.

Нагадаємо, раніше українська стрибунка у воду Софія Лискун завоювала срібну медаль в Буенос-Айэресі.

Софія Лискун

Софія Лискун стала другою в індивідуальних стрибках з 10-метрової вишки.

Українська спортсменка на кваліфікації показала третій результат, попереду опинилися китаянка Лінь Шань і мексиканка Габріель Акундес Гарсія. Четвертою стала малазійка Кімберлі Цянь Пін Бонг. Саме між ними і проходила боротьба за медалі у фіналі.

Після першої спроби з чотирьох фінальних трійка лідерів зрівнялася, але далі українка і мексиканка почали помилятися. Після останньої спроби Лискун була третьою. Малазійка, яка була другою, помилилася, а Софія Лискун і Габріель Акундес Гарсія чисто виконали свої стрибки. В результаті українка стала віце-чемпіонкою Юнацької Олімпіади.

Нагадаємо, українка та її партнери по команді Omega завоювали "срібло у змаганнях змішаних команд, повідомляє Національний олімпійський комітет України. Зазначимо, що це перша олімпійська нагорода в історії українського бадмінтону.

Ще одну медаль у скарбничку збірної України на III-х літніх Юнацьких Олімпійських іграх в Буенос-Айресі приніс наш представник кульової стрільби Дмитро Гонта. У змішаних командних змаганнях у стрільбі з пістолета на 10 метрів українець разом з мексиканкою Андреа Вікторією Ібарра Міранда зайняв 3 місце.

Денис Кесіль приніс рідній країні срібну нагороду у плаванні. Дистанцію 200 м батерфляєм представник Кривого Рогу, якому через тиждень виповниться 18, подолав за 1.55,89, поступившись лише угорцю Крістофу Мілаку (1.54,89). Відзначимо, що це була перша срібна медаль для збірної України у Буенос-Айресі.

Також 15-річна гімнастка Анастасія Бачинська підтвердила високе реноме української школи спортивної гімнастики і зайняла 3 місце у фіналі багатоборства.

Таким чином, за підсумками шести днів Юнацької Олімпіади українські спортсмени завоювали 9 медалей (4 золоті, 2 срібні та 3 бронзові).

Олімпіада триватиме до 18 жовтня.

Перемога українки

Українська шпажистка Катерина Чорній завоювала золоту медаль на літніх Олімпійських іграх в Буенос-Айресі (Аргентина).

Киянка Катерина Чорній стала чемпіонкою в індивідуальному турнірі шпажисток, здобувши перемогу над Кайлін Синь Ян Рє з Гонконгу - 11:9 (0:0, 2:5, 9:4).

Катерина Чорній

На шляху до фіналу Чорній обіграла Тамілу Муридову з Казахстану (15:10), угорку Кінгу Декані (14:13) і Вероніку Белешову (15:11) з Чехії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дар'я Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу.