Велика Британія має сплатити штраф у кілька мільярдів до бюджету Європейського Союзу через шахрайські схеми, де замішані китайські імпортери.

Про це повідомляє ВВС, посилаючись на заяву Європейське управління з запобігання зловживанням та шахрайству. Сума штрафу сягає 1,7 мільйонів фунтів стерлінгів, або 1,96 мільярдів євро.

Аудитори виявили, що протягом 2013-2016 років через територію Британії ввозили одяг та взуття за підробленими документами. Ціни на продукцію значно занижували.

Про махінації британська влада знала, але ніяким чином не відреагувала на ці попередження. До вирішення проблеми не підштовхнули навіть численні попередження чиновників.

В результаті, за даними слідчих, бюджет ЄС втратив мільйони євро від несплаченого мита через схеми махінацій. У управлінні наголосили, що у 2016 році ЄС недоотримав загалом 817,2 мільйонів євро митних зборів і 79,2% цієї суми склали втрати від товарів, які завозили з Британії.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Уряд Королівства відкинув всі звинувачення і заявив, що країна також постраждала від шахраїв.

Поки долю подальших заходів по відношенню до Лондона має ухвалити Єврокомісія.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, незвичайне пограбування сталось в Італії. Зловмисники викрали у Партії комуністичного відродження погруддя Леніна та червоний прапор.