У Великобританії представили новітні зразки бойових роботів.

Про це повідомляє Naked science.

Спеціалісти із BAE Systems зазначили, що проект Armed Robotic Combat Vehicle почали готувати ще у 2005 році, але через недостатнє технічне забезпечення його призупинили.

Відновили програму в рамках забезпечення армії озброєнням. Новий "танк-робот" повністю управляється електронікою, а потужність його двигуна складає близько 300 кінських сил. Приблизна вага новинки – близько 12 тонн.

Розробники планують, що за рахунок використання гусеничної платформи долати перешкоди стане значно легше. Візуально ARCV дещо нагадує попередні варіанти, але основні характеристики у десятки разів перевершили аналог.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Із бойової машини можна також вести спостереження та аналізувати місцевість, дані про яку передаються до пульту оператора через радіолокаційну мережу. Вся бортова апаратура також оснащена пристроями для запису інформації.

Відомо, що кілька років тому закупити таких роботів збиралися у США, але згодом потреби у забезпеченні американських підрозділів подібною технікою більше не було, адже відомства зацікавилися іншими зразками.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що американські військові випробували новий тип бомби, які планують взяти на озброєння вже за кілька років.