28-го грудня на 71-му році життя помер легендарний радянський хокеїст Євген Зімін.

Євген Володимирович — дворазовий олімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон світу, автор першої шайби у легендарній "Суперсерії-72".

У складі Спартака він ставав чемпіоном СРСР у 1967 і 1969 роках. Любителі хокею зі стажем напевно пам'ятають нестримну першу спартаківську трійку Євген Зімін — В'ячеслав Старшинов Борис Майоров.

Зімін назавжди залишиться в народній пам'яті завдяки голу у ворота ЦСКА у вирішальному матчі чемпіонату СРСР 1969 року, а також шайбі, що стала для збірної СРСР першою у знаменитій Суперсерії з канадськими професіоналами.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Зімін захищав кольори "червоно-білих" з 1965 по 1974 рік. Також грав за Локомотив, СКА МВО І Крила Рад. У складі збірної СРСР став олімпійським чемпіоном 1968 і 1972 роках, а також дворазовим чемпіоном світу (1969 і 1971).

По завершенні кар'єри гравця працював тренером, функціонером і коментатором.

Нагадаємо, 25 листопада помер нападник "Динамо Київ" Віктор Каневський.

Канівський помер на 83 році життя в Брістолі, США.
"Земля йому пухом, царство небесне цій світлій людині. 3 жовтня Віктору виповнилося 82 роки. Віктор Каневський, капітан легендарного складу "Динамо" Київ - перший з немосковських клубів - виграв чемпіонат СРСР 1961 року", - повідомив Аркадьєв.
Віктор Каневський - капітан першого легендарного складу столичного клубу. З 1955 по 1964 роки у складі "Динамо" провів 207 матчів у чемпіонаті і Кубку СРСР, забив 85 м'ячів. Він був єдиним киянином, який виступав за збірну СРСР на чемпіонаті світу 1962 року.

Помер Віктор Каневський

Після завершення кар'єри Віктор Каневський працював тренером в запорізькому "Металурзі", харківському "Авангарді" ("Металісті"), "Буковині", "Пахтакорі", "Дніпрі", ірпінському "Динамо", "Таврії", юнацькій збірній УРСР.
У 1987 році переїхав до США.

Раніше Знай.ua повідомляв, що в жовтні помер видатний український футболіст і тренер Олег Базилевич.