У російському Челябінську медики не змогли вчасно поставити діагноз "інсульт" та надати допомогу 26-річному Іллі Перепьолкіну. У результаті – хлопець помер.

Управління Слідчого комітету у Челябінській області порушило кримінальну справу, повідомляється на сайті відомства.

Трагедія сталася наприкінці лютого 2017 року.

Як пишуть російські ЗМІ, чоловік працював електриком на одному з місцевих заводів, а за два з половиною місяці до загибелі одружився.

Вдова Перепьолкіна Ганна розповіла, що перед трагедією, її чоловік, який страждав від гіпертонії, часто скаржився на головні болі. 16 лютого йому стало погано за кермом, коли він повертався з роботи.

Популярні новини зараз

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Показати ще

Очевидці аварії викликали швидку. Вони розповіли про те, що чоловік неадекватно себе вів, був напівпритомний і випав на дорогу із зупиненої машини.

Медики доставили пацієнта у відділення токсикології. Лікар поставив діагноз "наркотичне сп'яніння" і сказав родичам залишити Іллю на ніч в лікарні. На наступний ранок хлопець впав у кому.

Лікарі провели повторне обстеження: зробили томограму, яка показала крововилив у мозок. А аналіз крові показав відсутність наркотиків в організмі чоловіка. Іллю переклали до реанімації, де він пролежав 11 днів. 27 лютого хлопець помер, так і не прийшовши до тями.

За словами родичів Перепьолкіна, вони спочатку не повірили в поставлений діагноз. Рідні додали, що чоловіка не тільки ніколи не помічали за вживанням наркотиків, але і в принципі у нього не було шкідливих звичок.

"Як ви думаєте, якщо люди бачать, що рідна людина помирає, чи будуть вони приховувати навіть такий нюанс, як наркотики, якщо б це мало хоча б малу частку ймовірності?", - запитує дружина загиблого.

Якщо провину медиків доведуть, їм загрожує п'ять років в'язниці з позбавленням права займатися лікуванням на термін до трьох років.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", у Росії в Червоногвардійської лікарні пацієнта з інфарктом замість лікування запропонували випити чаю, після чого він помер.