Внаслідок блокади залізничного сполучення з Донбасом один з найбільших в Україні гірничо-збагачувальних комбінатів - Північний ГЗК - зупинив половину машин огрудкування. Про це повідомили на підприємстві, передає "112 Україна".

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, що триває незаконна блокада НКТ викличе великі проблеми підприємств не тільки на неконтрольованої території України, а й на її контрольованій частині.

"Відбудеться стрімке падіння зайнятості в Маріуполі, Авдіївці, Кривому Розі, Кам'янському (метзаводи, їх постачальники і підрядники), що матиме катастрофічні наслідки для соціально-економічної стабільності в промислових містах країни і викличе різке зниження соціально-економічної стабільності в Україні в цілому" , - повідомив з цього приводу президент об'єднання підприємств "Украметаллургпром" Олександр Каленков.

Також Каленков заявив, що незаконна блокада стане причиною падіння виробництва на двох металургійних гігантів Маріуполя ( "Азовсталі" і ММК імені Ілліча) як мінімум на 20%.

Україна в цьому випадку втратить місце в першій десятці країн-виробників сталі і знизить свій експортний потенціал без можливості відновлення на горизонті двох років. Під загрозою опиниться і реалізація програм розвитку Маріуполя, адже понад чверть міського бюджету - це податки місцевих металургів.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Як повідомлялося раніше, блокада залізниці вдарить по всій промисловості України, що неминуче призведе до падіння курсу гривні внаслідок різкого зменшення валютної виручки. Гірничо-металургійний комплекс приносить чверть всієї валюти в країну.