Сьогодні, 16 числа, Київська міська рада порекомендувала столичному бізнесу припинити співпрацю з резидентами Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київради.

На засідання міськради прийшли учасники АТО. Спроба охоронців Київради не пропустити ветеранів АТО в зал закінчилася провалом.

Вони заблокували трибуну і всі виходи з залу, вимагаючи прийняти законопроект про припинення будь-якої торгівлі з країною-агресором.

В результаті відповідну заборону прийняли.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Таким чином, Київрада порекомендував всім підприємствам Києва, установам, організаціям, фізичним особам-підприємцям припинити будь-які відносини з юрособами, які якось пов'язані з Росією.

Профільний департамент КМДА попросить Антимонопольний комітет протягом трьох місяців підготувати перелік підконтрольних росіянам підприємств, з якими київські бізнесмени повинні припинити співпрацю.

Меру столиці Віталію Кличку порекомендували звернутися до Ради національної безпеки і оборони з проханням застосувати або розширити санкції проти російських підприємств.

При цьому, НБУ пропонує РНБО заборонити "дочкам" російських банків виводити капітал з України і здійснювати будь-які операції з материнськими банками.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", 15 березня, представник "Народного фронту" Юрій Береза попросив дозволу виступити військовослужбовцям у Верховній Раді. Спікер парламенту Оксана Сироїд не дала на це дозвіл і закрила засідання парламенту.