27 січня в Санкт-Петербурзі померла Ніна Балдичева - заслужений майстер спорту СРСР з лижних гонок, олімпійська чемпіонка 1976 року. Про це повідомили в комітеті з фізкультури та спорту Санкт-Петербурга.
Спортсменка померла в Маріїнській лікарні.
"Комітет з фізичної культурі та спорту Санкт-Петербурга з глибоким сумом сповіщає, що 27 січня на 72-му році раптово померла заслужений майстер спорту СРСР з лижних гонок, олімпійська чемпіонка 1976 року Ніна Вікторівна Балдичева", - йдеться в повідомленні відомства.
Прощання з Балдичевою відбудеться 30 січня.
Померла Ніна Балдичева
Ніна Балдичева - чемпіонка XII зимових Олімпійських ігор 1976 року в Інсбруку (Австрія) в естафеті 4х5 км. На цій Олімпіаді завоювала бронзову нагороду на дистанції 5 км Срібний призер ХІІІ зимових Олімпійських ігор 1980 року в Лейк-Плесіді (США) в естафеті 4х5 км. Дворазова чемпіонка світу в естафеті 4х5 км (1970, 1974), бронзовий призер чемпіонату світу в гонці на 5 км (1970).
Неодноразова переможниця та призер чемпіонатів СРСР. Чемпіонка ІІІ зимової Спартакіади народів СРСР в естафеті 4х5 км (1973).

Нагадаємо, 5 жовтня помер колишній український баскетболіст Григорій Хижняк. За непідтвердженою інформацією, у спортсмена стався інфаркт, повідомляє ФБУ. Йому було 44 роки.

Нагадаємо, Хижняк грав на позиції центрового. Почав професійну кар'єру в "Миколаєві" у 1994 році.

За 16 років кар'єри виступав за "Будівельник", "Автодор", "Київ", "Жальгіріс", "Валенсію", "Перістері", "Македоникос", "Динамо" СПб і "Дніпро". За збірну України виступав з 1997 по 2003 рік. У 2010 році завершив виступи, і працював тренером.

За професійну кар'єру став 4-кратним чемпіоном України, чемпіоном Литви, фіналістом Кубка УЛЄБ.

Григорій Хижняк

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, помер легендарний хокеїст "Спартака".