Міністр оборони Японії Томомі Інада висловила протест щодо розміщення російської дивізії і ракет класу "земля - корабель" на південних Курильських островах.

Про це вона заявила під час двосторонньої зустрічі в Токіо з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, пише Kyodo.

У 2016 році Росія вже розмістила на Південних Курилах берегові ракетні комплекси "Бастіон" і "Бал". А роком раніше поставила там на бойове чергування зенітні ракетні комплекси "Тор-М2У". Тепер же країна-агресора вивчає можливість створення бази Тихоокеанського флоту на Курилах.

Також в лютому 2017 року глава Міноборони РФ заявив, що в цьому році планується завершити формування чотирьох нових дивізій, в тому числі для захисту Курил.

У Токіо гостро відреагували на цю новину і направили протест російській стороні, в якому уряд Японії відзначив, що таке зміцнення військової присутності Росії на Курильських островах не відповідає позиції Токіо щодо цих територій.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Показати ще

У Росії ці протести назвали "ритуальними".

РФ наполягає на тому, що розміщення військ і ракет на Курилах є суверенним правом країни, однак у Японії з цього приводу зовсім інша думка.

Зокрема, як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", міністр закордонних справ Японії Фуміо Кисида запропонував провести Росії переговори з метою укладення мирного договору щодо чотирьох північних островів (південна частина Курильських островів), назвавши їх споконвічною територією Японії.

Прес-секретар президента країни-окупанта Дмитро Пєсков заявив, що острови Курильської гряди – це російська територія. Москва навіть вирішила назвати кілька островів на свій розсуд.