Знижка на ритуальні послуги в обмін на водійські права – нова ініціатива ряду японських компаній, які таким чином вирішили боротися зі зростанням кількості ДТП на дорогах країни за участю літніх водіїв.

Найчастіше пенсіонери плутають педаль гальма з педаллю газу і помилково включають задній хід, передає ВВС.

Рекордсменом за кількістю аварій за участю стареньких водіїв є префектура Айті. Саме там одна з похоронних компаній першою запропонувала знижку в розмірі 15% літнім людям, які добровільно віддадуть свої права у поліцейський відділок.

Щоб отримати знижку, їм потрібно показати довідку від правоохоронців з підтвердженням того, що вони дійсно здали своє посвідчення. Як повідомляється, знижка поширюється і на членів родини отримувача.

У 2015 році у Японії налічувалося близько п’яти мільйонів водіїв у віці понад 75 років, і саме в цей період зафіксована найбільша кількість ДТП за участю літніх автомобілістів.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Серед інших заходів, спрямованих обмежити появу людей похилого віку за кермом на дорогах японських міст, є такі акції як знижки на таксі, продукти харчування або на відвідування громадських лазень в обмін на прощання з водійськими правами.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на Тернопільщині водій мікроавтобуса до смерті забив автовласника через неправильне паркування, що стало причиною ДТП.