Український стрибун у воду, бронзовий призер Олімпійських ігор-2008, Ілля Кваша оголосив про завершення спортивної кар'єри. Причиною такого рішення стали проблеми зі здоров'ям.
За словами спортсмена, це рішення далося йому дуже важко.
Ілля Кваша
"Обставини склалися таким чином, що я фізично не міг виконувати те навантаження, яке було необхідне для досягнення високих результатів, а гарантій ніхто не давав. Тобто, грубо кажучи, ніхто не міг сказати, що зі мною все буде добре, мовляв 50 на 50.
У мене ж була складна операція на лівій нирці. Чим більше я починав вантажиться, тим більше відчувалася втома. Відновлення давалося важко. Показники спочатку були на нормальному рівні, але чим більше я тренувався, тим гірше себе почував і тут вже було не до жартів.
Але потім питання стало ребром. Важко прийняти, що ти планував своє життя так, а воно складається зовсім інакше. Важко далося рішення про закінчення кар'єри, але я вважаю, що вчинив правильно. Тому що ризикувати здоров'ям - це одне, а ризикувати вже нормальним життям - абсолютно інше", - передає слова спортсмена sport-express.ua.

Ілля Кваша - заслужений майстер спорту України, чемпіон світу та дев'ятиразовий чемпіон Європи зі стрибків у воду, бронзовий призер літніх Олімпійських ігор-2008.

Ілля Кваша

У 2012 році Кваша взяв участь в літніх Олімпійських іграх в Лондоні. У синхронних стрибках український спортсмен у парі з Олексієм Пригоровим зайняв 4-е місце.

Ілля Кваша

Ілля Кваша
У 2015 році Ілля і його дівчина Ілона Сергєєва одружилися.

Ілля Кваша з дружиною Ілоною

Зовсім нещодавно, 10 лютого 2019 року, у Іллі та його дружини народилася дочка.

Як повідомляв портал Знай.ua, український плавець Михайло Романчук виграв золото престижного турніру, побивши власний рекорд.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще