Півзахисник збірної України Євген Коноплянка підписав з донецьким "Шахтарем" контракт на три роки.
Вболівальники турецьких клубів "Бешикташ" і "Фенербчахче" засмучені тим, що Коноплянка перейшов у "Шахтар", пише footboom.com.
Вони сподівалися на те, що український гравець перейде в чемпіонат Туреччини.
Фанати "Бешикташа" 5 років чекали українця в своєму клубі, постійно писали йому в соцмережах і кожне трансферне вікно обговорювали новини і можливий перехід Коноплянки.
"Життя - жорстока річ. Ось уже скільки років турецька преса пише про перехід Коноплянки і жодного разу ніхто не вгадав. Всі тільки й робили, що обманювали вболівальників, намагалися заробити на їх довірі. Коноплянка, напевно, тепер буде догравати в Україні", - пишуть вболівальники.
"Що вибрав Коноплянка? Порожні стадіони в Україні. Відсутність конкуренції і мотивації грати в повну силу. Постійні перельоти з Києва до Харкова і назад. Проживання у країні, в якій йде війна. Виступ за клуб, який постійно виграє чемпіонат, навіть відпускаючи найкращих гравців. Якщо це дійсно те, про що він мріяв, то нехай буде щасливий в "Шахтарі", - вважає інший футбольний фанат.
"Коноплянка міг би стати справжньою зіркою в Туреччині. Фанати співали б пісні на його честь, йому не давали би проходу в місті і постійно звертали на нього увагу. В кожному матчі у Туреччині справжня інтрига, навіть якщо грає лідер з аутсайдером. Кожен гол Коноплянки обговорювали б сотні журналістів, тисячі вболівальників. Він би був кумиром у дітей. Коноплянка міг би стати легендою "Бешикташа", але чомусь відмовився грати в Туреччині", - висловив думку інший вболівальник.
Коноплянка поділився першими враженнями про перехід в українську команду, а також розповів про головні цілі.
"Дуже щасливий! Готовий досягати успіхів з новою командою.
Скажу так: "Шахтар" захотів мене більше, ніж інші клуби. Мені приємно, і я відповідаю взаємністю. Щасливий бути в сім'ї цієї команди і клубу.

Але ми можемо розмовляти багато, а залишилося це показувати на футбольному полі. Попереду дуже важливі матчі, Ліга чемпіонів, і вихід з групи нам по зубах. Потрібно ставити цілі.
Про це навіть нема чого говорити (про чемпіонство - ред.) - завдання номер один. Тому я тут. Хочу щороку піднімати трофей чемпіона України", - передає слова Коноплянки прес-служба "Шахтаря".