Російський легкоатлет (стрибки з жердиною) Ігор Транденков, дворазовий чемпіон Росії і срібний призер олімпіад 1992 і 1996 років, відверто розповів про допінг.
В інтерв'ю виданню "Спорт день за днем" спортсмен розповів про торгівлю допінгом в легкій атлетиці на початку 2000-х років.
Ігор Транденков
"Ми говоримо одне, а робимо інше. Я зараз глибоко занурююсь в легку атлетику. У мене немає стосунків ні з ким із федерації, тому можу говорити, спираючись лише на те, що було раніше. Не думаю, що можна швидко змінити відносини між допінг-контролем і федерацією.
У 2000-х роках було так: тебе змушували купувати препарати у людей, які стояли на чолі федерації (не буду називати прізвища), в три рази дорожче, ніж це можна було дістати. Потім ловили на допінг-контролі, тому що знали на що ловити. Це був простий тест. І потім з тебе ще вимагали за прикриття", - розповів Транденков.
Ігор Транденков - дворазовий чемпіон Росії і срібний призер олімпіад 1992 і 1996 років, бронзовий призер чемпіонату світу 1993 року і віце-чемпіон Європи 1994 року.
Ігор Транденков

Як писав Знай.ua, російська фігуристка Олександра Кошова отримала дворічну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил.

Олександра Кошова

Як повідомляє прес-служба Міжнародного союзу ковзанярів, термін дискваліфікації для фігуристки буде відраховується з 7 березня.
Нагадаємо, в цьому році Олександра Кошова і Дмитро Бушланов стали срібними призерами чемпіонату Санкт-Петербурга, а на чемпіонаті Росії посіли сьоме місце.
WADA розгляне питання про невідповідність РУСАДА (Російське антидопінгове агентство) кодексу WADA.