Футбольний експерт і тренер, колишній футболіст В'ячеслав Шевчук прокоментував расистський скандал на матчі "Шахтар" - "Динамо", який відбувся 10 листопада в Харкові.
У другому таймі арбітр зупинив матч через расистські вигуки вболівальників "Динамо" на адресу гравців "Шахтаря". Півзахисник "гірників" Тайсон після цього пішов до фанатської трибуни "біло-синіх" і показав їм середній палець, і відправив м'яч у фан-сектор. Після цього суддя вилучив футболіста.
За словами Шевчука, це резонансний випадок для всього українського футболу.
"Таке, коли арбітр зупиняє матч (через расизм), відбулося вперше. А за 10 хвилин до цього інциденту суддя звертався до диктора, щоб той зробив оголошення по стадіону про припинення цих вигуків.
Але найбільше мені сподобалося те, що "динамівці" підтримали гравців "Шахтаря". У них також є легіонери. Тому всі об'єдналися навколо того, що так чинити неправильно", - сказав Шевчук.
Як писав Знай.uа, "Шахтар" мінімально обіграв "Динамо" у центральному матчі 14-го туру чемпіонату України - 1:0.
Таким чином, "Шахтар" взяв реванш за нещодавню поразку у Кубку України.
Шахтар - Динамо 1:0
Гол: Кривцов, 18.
Шахтар: Пятов - Додо, Кривцов, Матвієнко, Ізмаїлі - Степаненко, Маркос (Майкон, 90+6) - Тете (Болбат, 89), Коваленко, Тайсон - Мораєс (Дентіньо, 32).
Динамо: Бущан - Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко (Буяльський, 60) - Шепелєв (Гармаш, 65) - Караваєв, Шапаренко, Циганков, Вербич - Родрігес (Бесєдін, 62).
Попередження: Коваленко, Дентіньо, Додо - Попов, Шабанов, Родрігес, Миколенко.
Видалення: Тайсон, 81

Як повідомляв портал Знай.uа, арбітр зупинив матч "Шахтар" - "Динамо".