Словенська тенісистка Даліла Якупович знялася з матчу проти швейцарки Штефані Фегелу на кваліфікації турніру серії Grand Slam Australian Open-2020.
Якупович ледь не втратила свідомість,через проблеми з диханням, викликані сильним запахом смогу від масштабних пожеж в Австралії.
У другому сеті за рахунку 6:4, 5:6 Якупович впала на коліна, закашлялася і не змогла продовжити гру.
"Я боялася, що втрачу свідомість. Я більше не могла ходити. У мене немає астми і ніколи не було проблем з диханням. Мені навіть подобається спека. Але зараз я просто не могла дихати і впала на корт", - пояснила пізніше тенісистка.
Як писав Знай.ua, перша ракетка України і п'ята ракетка світу Еліна Світоліна звернулася до організаторів Australian Open-2020.
Еліна Світоліна, Getty Images
Справа в тому, що за повідомленнями місцевих ЗМІ, з початку доби рівень забруднення повітря в Мельбурні досяг небезпечного рівня.
У зв'язку з цим організатори на годину відклали старт кваліфікаційних матчів, які були заплановані на 10 ранку.
"Чому ми повинні чекати, коли станеться щось погане, щоб що-небудь зробити", - написала Світоліна у Твіттері.

Як писав Знай.ua, українські тенісистки дізналися своїх суперниць на стартові раунди кваліфікації Australian Open.
В основній сітці турніру зіграють Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Леся Цуренко, Катерина Козлова і Катерина Бондаренко.
Як повідомляв портал Знай.ua, українська тенісистка Ангеліна Калініна програла у першому раунді кваліфікації Australian Open-2020.