Українська легкоатлетка Катерина Табашник, яка виступає в стрибках у висоту, дискваліфікована на 19 місяців за вживання допінгу.
Про це повідомив Антикорупційний легкоатлетичний орган Athletics Integrity Unit.
В допінг-пробі Катерини Табашник був виявлений заборонений препарат гідрохлортіазид. У зв'язку з цим всі результати Табашник, починаючи з 28 березня 2019 року, анульовано. З того дня починається відлік терміну дискваліфікації.
Катерина Табашник виграла чемпіонат Європи серед юніорів (2013), зайняла 4-е місце на чемпіонаті Європи-2019 в закритих приміщеннях, а на чемпіонаті Європи-2018 була 5-ю (Берлін, Німеччина).
Кращим результатом стрибунки є висота 1,96 метра.
Як писав Знай.ua, українського важкоатлета Олексія Торохтія позбавили золотої медалі, яку він завоював на Олімпіаді-2012 в Лондоні, через позитивні результати аналізів на допінг.
Олексій Торохтій, Getty Images
"Повторний аналіз зразків Торохтія дав позитивний результат. Аналізи на заборонені речовини показали наявність дегидрохлорметилтестостерона", - йдеться в заяві МОК.
МОК скасував результати Торохтія, а самого українця дискваліфікували.

Олексій Торохтій, Getty Images

Крім того, були анульовані інші його спортивні результати за період з 4 серпня 2012 року по 3 серпня 2015 року. Тепер український спортсмен повинен здати олімпійську медаль, диплом і значок, отримані за перше місце.
Торохтія тимчасово відсторонили від змагань за рішенням Міжнародної федерації важкої атлетики ще в грудні 2018 року. Тоді організація дискваліфікувала українця на два роки - з 18 грудня 2018 по 17 грудня 2020 року.
Як раніше писав Знай.ua, Виконком Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чотири роки усунув Росію від усіх міжнародних турнірів, включаючи Олімпійські ігри в Токіо та Пекіні, та ЧС-2022 з футболу.