Світова легка атлетика (World Athletics), яка є головною керівною організацією для цього виду спорту, планує встановити стандарти для бігового взуття. Таке рішення вона ухвалила після скандалу з новою моделлю Nike, яка начебто порушує правила спортивної конкуренції.

Як повідомляє BBC, Рада Світової легкої атлетики наразі розглядає рекомендації експертів, а остаточне рішення оголосить у п’ятницю, 31 січня.

Передбачається, що World Athletics визначить обов’язкову товщину підошви бігового взуття, а також може анонсувати біометричне дослідження щодо різних видів бігу — на короткі та довгі дистанції.

Нові правила організація вирішила ввести після запровадження Nike технології Vaporfly, яка начебто дає нерівнозначну перевагу атлетам, яких спонсорує компанія.

Дослідження The New York Times показало, що бігуни, які носили Nike Vaporfly, показували результат у середньому на 4-5% кращий, ніж ті, хто мав «звичайне» взуття. А п'ять найкращих результатів на марафонах за всю їхню історію показали протягом останніх півтора роки спортсмени, які носили саме взуття Nike Vaporfly.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Компанія у відповідь на звинувачення заявила, що «поважає дух правил» Світової легкої атлетики і додала, що не розробляє взуття, яке їм суперечить.

Нагадаємо, Федерація легкої атлетики хоче заборонити нові кросівки Nike

Заборонити хочуть не тільки модель Nike Vaporfly ZoomX, але і всі гібриди цієї моделі.
Як повідомляв портал Знай.ua, В одній з них кенієць Эліуд Кіпчоге встановив новий світовий рекорд на марафонській дистанції (42,195 км). Кипчоге зробив неможливе - пробіг марафон менше, ніж за 2 години.

Також Знай.ua писав, легендарний марафонець Кіпчоге став найкращим легкоалетом світу.