Український плавець-марафонець із Севастополя Олег Софяник звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням допомогти йому залишити територію анексованого Криму.

Софяник побоюється, що його помістять в психіатричну лікарню за його патріотичну позицію. Софяника вже викликали на прийом в психіатричну лікарню Севастополя.

55-річний спортсмен просить допомогти йому залишити Крим і виїхати на материкову частину України. Родичів у чоловіка немає.

"Я відправив заяву президенту Володимиру Зеленському по електронній пошті. Я хочу виїхати, але не знаю, що може статися на адміністративному кордоні. Там можуть підкинути наркотики і зброю. Мене постійно перевіряють на адмінкордоні: по декілька годин тримають мене, я у них в списках неблагонадійних, в базі даних ФСБ. Я хотів би, щоб Україна захистила мене як свого громадянина, щоб я міг виїхати нарешті з цієї зони", - розповів Олег у коментарі Крим.Реалії.

14 листопада 2019 року російські силовики затримували Софяника на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонщиною. До цього він здійснив заплив від мису Лукулл (на заході Криму) до бухти Омега в Севастополі. Відстань у 30 км він подолав за 10 годин без відпочинку та супроводу. Цей заплив Софяник присвятив 75-річчю депортації кримських татар.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як писав Знай.uа, український плавець Андрій Говоров завоював срібну медаль на змаганнях FINA Champions Series.

Андрій Говоров, Getty Images

На першому етапі в Шеньчжені (Китай) Говоров став другим на дистанції 50 м батерфляєм з результатом 23,30.

Першим на цій дистанції був бразилець Ніколас Сантос - 23,28.

Спортсменів розділили всього 2 сотих секунди. Третім став Олег Костін з Росії (23,42).

Як раніше писав Знай.ua, збірна України завоювала одну медаль на чемпіонаті Європи з академічного веслування у Люцерні (Швейцарія).