Вадим Свириденко - зірка "Ігор Нескорених", служив санінструктором 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Взимку 2015 року втратив стопи та кисті рук у Дебальцевському котлі.

Свириденко вдалося потрапити в програму Пентагону. Він з Вадимом Довгоруком і Вадимом Мазниченком відправилися в Америку, де їм поставили сучасні протези, і проходили реабілітацію протягом восьми місяців.

Вадим Свириденко, golos.com.ua

В інтерв'ю газеті "Голос України" Свириденко розповів про реабілітацію після війни.

"Я тільки там зрозумів, що таке справжня реабілітація. Американці ніколи нікого не кидають. Там є реабілітаційні центри, є закон, є фахівці і якісна медицина. Вдома зі мною займався на волонтерських засадах колишній воїн-афганець, але світова реабілітаційна наука давно пішла вперед. Тому в Штатах після протезування мене фактично навчили, як не залежати від оточуючих. Насправді те, що я побачив там, справило величезне враження, і я вирішив йти далі. Взагалі я зірвав джекпот на війні і зірвав джекпот після", - розповів Свириденко.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Після реабілітації Вадим Свириденко почав готуватися до "Ігор Нескорених". Дуже допомагало те, що до війни він займався спортом.

За словами Вадима, спорт і фізичні навантаження - це мотиватор, як знайти себе і почати все заново. І вже на державному рівні він намагається робити все, щоб у країні відкривалися нові реабілітаційні центри, працювали програми по відновленню.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Зараз 43-річний Вадим Свириденко обіймає посаду уповноваженого з питань реабілітації поранених учасників АТО.

"Коли я заступив на посаду, зрозумів, що потрібно міняти фактично все, і в першу чергу ми взялися за спорт. У нас з'явилися "Ігри Героїв", ми беремо участь у міжнародних змаганнях. Але це лише змагання, а повинна бути система, реабілітація через спорт повинна стати державною програмою", - розповів Вадим.

Як раніше писав портал Знай.ua, паралімпійська чемпіонка мотивувала мільйони українців: "Чорнобиль забрав ноги, але не зламав".