Літні Олімпійські ігри-2020, які повинні були пройти в Токіо з 24 липня по 9 серпня, перенесли на 2021 рік у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19, яка поширилася по всьому світу.

У Росії прокоментували перенесення Олімпіади-2020.

Олімпійські ігри в Токіо перенесли, Getty Images

Дворазова олімпійська чемпіонка, депутат Державної Думи Світлана Хоркіна заявив, що "все відбулося, тому що не можна було ображати Росію", пише sport-express.ru.

"Виходячи з того, що життя у кожного з нас одне - це рішення правильне. Фінансові або моральні втрати, які ми можемо з вами понести за скасування Олімпійських ігор не варті того, щоб ризикувати здоров'ям величезної кількості людей. І цією ситуацією ми повинні скористатися собі у благо і відпрацювати добре в Спортивному арбітражному суді, з різними міжнародними федераціями, щоб до наступного року вирішити всі свої питання.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

При розумінні всієї ситуації, а вона несподівана для всіх, іншого рішення я не бачу. Хоча хтось прийшов до піку своєї форми цього року, і як би жорстко я зараз не сказала, але в цьому немає нічого страшного. Значить, підготуємося у 2021 році. І на мій погляд, це все відбулося, тому що не можна було ображати Росію, в тому числі і наших спортсменів. Не дарма ж у нашому гімні співається, що нашу землю береже Бог. Зараз розноситься така серйозна і смертельна гидота по всьому світу, але не треба було влаштовувати ці політичні пересмикування. І на мій погляд, це якесь Боже покарання. А Росія як і раніше готова всім допомагати, бо розуміємо, що немає нічого сильнішого, ніж усім разом боротися за все хороше: дружбу, дітей, хорошу економіку", - заявила Світлана Хоркіна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як писав Знай.uа, Олімпійські ігри пройдуть в Токіо у 2021 році, але збережуть свою назву Олімпіада-2020. Таким чином, вперше Олімпіада пройде в непарний рік.

Літні Олімпійські ігри переносяться або скасовуються в 4-й раз. Раніше причиною перенесення або скасування Олімпіади були дві світові війни.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Австралія і Канада відмовилися від участі в Олімпійських іграх-2020 в Токіо.