Одна з найкращих українських легкоатлеток, дворазова чемпіонка ІІ Європейських ігор Ольга Ляхова звернулася до міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта, вважаючи, що її несправедливо обмежують.
Зробити відеозаяву спортсменка, яка наразі не може повернутися зі зборів в Кенії, вирішила після того, як ознайомилась зі списком стипендіатів президента за підсумками чемпіонатів світу і Європи 2019 року. Там вона не знайшла свого прізвища поміж інших медалістів.
Ляхова вирішила не мовчати і записала відеозвернення до міністра молоді та спорту України Вадиму Гутцайту, яке опублікувала на своїй сторінці в Facebook.
Що обурило легкоатлетку? Справа в тому, що в 2019 на чемпіонаті Європи в приміщенні в шотландській столиці Ґлазґо Ольга виграла бронзу на коронній дистанції – бігу на 800 метрів.
Однак, оскільки в манежі атлети долають 800-метрівку не на двох, як на стадіоні, а на чотирьох колах, чиновники користаються цією "дрібничкою", щоб називати дисципліну неолімпійською й, відповідно, не виплачувати переможцям стипендії.

Ляхова, яка є однією з небагатьох успішних українських спортсменок у бігових видах легкої атлетики, вважає таке ставлення дискримінацією і просить пана Гутцайта вплинути на ситуацію.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще