Під час карантину фітнес-тренери перейшли в онлайн режим роботи, а деякі навіть стали ділитися в соцмережах безкоштовними домашніми тренуваннями.

Знай.uа зібрав добірку різних відеотренувань від іменитих інструкторів, які можуть знадобитися для занять вдома. Беріть на замітку і не лінуйтеся! Ці вправи допоможуть позбутися набраних кілограмів у період самоізоляції і повернути колишню стрункість.

Спорт з Мариною Боржемською

Тренер учасників шоу "Зважені та щасливі" (СТБ) на сторінці у Instagram запропонувала українцям не хандрити на карантині, а активно проводити час. Для цього вона почала ділитися з підписниками своїми тренуваннями.

Марина Боржемська, фото Instagram

Цей міні-комплекс вправ розроблений на всі групи м'язів. Для його виконання необхідні тільки кросівки, гантелі, каремат і бажання!

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Будь-яке тренування має починатися з розминки. Для людини, яка давно не займалася спортом, слід з обережністю підходити до вправ. Якщо відчуєте запаморочення або нудоту, стук у скронях, необхідно перервати тренування, попити води і відпочити.

Цей комплекс вправ спрямований на опрацювання спини, ніг і преса.

Для наступних тренувань вам знадобиться стілець. Ви зможете задіяти абсолютно всі групи м'язів.

Це тренування і довше, і складніше. Зате після нього ваші сідниці будуть горіти!

Тренування Табата вважається однією з найбільш ефективних для спалювання жиру, підвищення витривалості й збільшення швидкості метаболізму. Не варто забувати, що завдяки фізичній активності виробляються ендорфіни - гормони щастя.

До речі, якщо у вас немає гантелей, можна замінити звичайними 1,5-літровими пляшками з водою.

Якщо ви хочете не просто підтягти фігуру, але і скинути вагу, то без правильного харчування це неможливо. З чого ж почати схуднення? На думку Марини Боржемської, слід почати з двох пунктів.

Перше - прибрати з раціону весь харчовий непотріб: рафіновані продукти, біле борошно, цукор, підсилювачі смаку, шкідливі жири.

Друге - ввести корисні цілісні продукти на місце вилучених у першому пункті, тобто цукор замінюють сухофрукти і фрукти/ягоди, білу муку змінює цільнозернові і складні вуглеводи (цільні крупи), жири замінюємо домашніми соусами, на зміну підсилювачів смаку приходять натуральні спеції і мед.

Таким чином, ви максимально переходите на натуральні продукти і їжу домашнього приготування.

І не варто забувати про водний баланс. Перша склянка води повинна бути натщесерце, кімнатної температури (або злегка теплою).

Решта 1-1,5 літра на протязі усього дня п'ють маленькими ковтками. Фізично активні люди завжди п'ють більше, також потреба в чистій воді зростає під час тренувань, на спеці, при вірусних і інших захворюваннях.

Спорт з Іраклі Макацарія

Грузинський мачо і тренер "Зважених та щасливих" Іраклі Макацарія карантин проводить на батьківщині, в Грузії. І час там не втрачає! Він ділиться з підписниками в Instagram відеорецептами приготування місцевих фірмових страв, і своїми тренуваннями.

Він практично щодня проводить пряму трансляцію його тренування, і триває вона до години-півтори. Тому для всіх, хто хоче займатися саме з Іраклі, слід підписатися на нього і стежити за анонсами. А на сторінці він викладає тільки коротенькі сети.

Іраклі Макацарія, фото: Instagram зірки

Вправи нижче для сідниць і прокачування преса. Це 8 вправ по 40 секунд, відпочинок - 15 секунд. 5 кіл. Між ними 1 хвилина відпочинку.

Кардіо тренування також важливі. Вони підтримують фізичними навантаженнями серцево-судинну систему, спалюють зайвий жир і працюють над красивим м'язовим рельєфом.

9 вправ по 35 секунд кожна. 15 секунд відпочинок між вправами. 4 кола. 1 хвилина відпочинку між ними.

Ще один сет на кардіо. Виконувати ці вправи краще всього в кінці тижня. Це 7 вправ по 30 секунд. 5-6 кіл. Між ними 1 хвилина відпочинку. Закінчується тренування забійним пресом.

Ще один комплекс його вправ для опрацювання всього тіла.

Повірте, навіть після одного тренування з Іраклі все ваше тіло буде горіти.

Спорт з Анітою Луценко

Фітнес-тренер Аніта Луценко не відстає від своїх колег, Іраклі і Марини. Вона також активно ділиться порадами та рекомендаціями по схудненню.

Аніта Луценко, фото: Instagram зірки

Аніта любить проводити марафони і запускати у соцмережі челленджі. Так, під час карантину вона запустила черговий челлендж #14днейбезсахара і опублікувала серію відеотренувань. Готуйтеся, буде спекотно!

День перший:

День другий:

День третій:

День четвертий:

День п'ятий:

Всі подальші тренування ви знайдете на її сторінці в Instagram.

Спорт з Андрієм Хомицьким

Андрій не тільки тренер Насті Каменських, Потапа, Слави Камінської та інших зірок, він - дворазовий чемпіон світу з бодібілдингу Men’s Physique IFBB.

Андрій Хомицький, фітнес-тренер, фото: Instagram

На карантині Андрій запустив спортивні батли. Дух суперництва між героями лише посилює їхню жагу до перемоги. Приєднуйтесь до тренувань і будьте здорові! Всі вправи можна виконувати в домашніх умовах.

Батл з блогеркою Олесею Єгоричевою:

Батл з футболістом та тренером В'ячеславом Шевчуком:

Батл з дзюдоїстом Георгієм Зантарая:

Батл з моделлю Ганною Андрес:

Батл з екс-ВІА Грою Сантою Дімопулос:

Батл з танцюристом і хореографом Владом Ямою:

Крім того, співачка Оля Полякова під час карантину стала активним користувачем Instagram, переплюнувши топових блогерів за охопленням аудиторії в прямих ефірах.

Спорт з Олею Поляковою

Зірка також ділиться домашніми тренуваннями: або ж вона з донькою займається, або зі своїм тренером Сергієм Шереметою, або з зірками.

Ось такою фігурою похвалилася Полякова в соцмережі, показавши результат своїх тренувань.

Оля Полякова, фото: Instagram зірки

Так що нема чого сидіти вдома і наїдати собі щоки і боки! Піднімайте дупу з дивана і беріть приклад з зірки.

Тренування з Сергієм Шереметою:

Тренування з екс-ВІА Грою Тетяною Котовою:

Тренування з Ольгою Сумською:

Сподіваємося, що наша добірка буде корисна для вас, і після карантину ви повернетеся на роботу стрункими та здоровими!

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тренер Слави Камінської видав три способи правильного присідання.

Також Андрій Хомицький змусив спітніти приголомшливу блондинку.