Цифрова трансформація України йде повним ходом, але їй поки ще далеко не тільки до західноєвропейських країн, а й до багатьох держав Східної Європи.

Скільки нам знадобиться часу, щоб наздогнати хоча б Естонію? На це питання в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» відповідає радник віцепрем'єра - міністра цифрової трансформації Яніка Мерило.

«Років п'ять-сім на це точно знадобиться. Це менше, ніж потрібно, щоб наздогнати Польщу за рівнем середньої зарплати та пенсії - на це вимагали років двадцять. Диджиталізація все-таки інша справа», - зауважує вона.

Особисто від себе Мерило висловила надію, що і на те, і на інше знадобиться менше часу. Однак річ у тім, що поки Україна наздоганяє Естонію, та теж не буде стояти на місці, і піде далеко вперед. Але все-таки цифрову трансформацію ми будемо відчувати кожен день.

«Хороша новина ж не в тому, що сьогодні у нас нічого немає, а завтра все буде. Покращення будуть йти поступово. Скасують непотрібні довідки, автоматизують якісь послуги. Я думаю, що зараз якраз Мінціфри робить хорошу роботу», - робить висновок Яніка Мерило.

Популярні новини зараз

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, вона розповіла, які саме обставини ускладнюють введення електронних квитків.

Також вона повідомила про подробиці електронної медицини в Естонії.