Глава союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментував меморандум щодо врегулювання проблемних питань в постачанні тепла і гарячої води українцям.

«Добру справу меморандумом не назвуть. По-перше, вказані були терміни 1 жовтня. Тобто на сьогодні всі органи місцевого самоврядування самостійно повинні знайти гроші в місцевому бюджеті компенсувати цю різницю вартості газу. А ця різниця буде близько півтори-дві тисячі гривень на тисячу кубометрів. Для Києва це близько 5 млрд грн. А як бути невеликим містам?», - підкреслив він.

За його словами, меморандум буде скасований у разі, якщо глава уряду піде у відставку.

«По-друге, меморандум передбачає, що його підписав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Наскільки я чув, найближчим часом можливе переформатування Кабінету міністрів. Зміна підписантів меморандуму передбачає, що він фактично буде скасований. І потрібен буде новий меморандум з новим прем'єр-міністром. Не факт, що новий Кабмін погодить ці гроші. Але ж ми говоримо про суму 10-15 млрд грн», - сказав Попенко.

Глава союзу споживачів комунальних послуг назвав вищою точкою абсурду, що оптові покупці купують український газ дорожче, ніж приватна особа.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

«І по-третє, звідки будуть компенсації? Хто буде конкретно компенсувати? Чому нам не оголосили, що це буде зроблено за рахунок зниження вартості газу як для приватних осіб? Нам оголосили, що ціна для приватної особи 6, 86 грн. Ось на сьогодні ця різниця гривня-півтори, на яку НАК «Нафтогаз» знизив ціну. Ціна ПСО для теплокомуненерго на сьогодні становить близько 8 грн. Це найвища точка абсурду, коли оптові покупці купують газ українського видобутку дорожче, ніж приватна особа. І ми не розуміємо на сьогодні, чи буде ця знижка. Або знову якісь гроші будуть викачані з держбюджету і передані НАК «Нафтогаз», - підсумував він.

Раніше Катерина Котенкова розповіла, коли українцям чекати чергового підвищення тарифів.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що українцям показали, як заощадити і не боятися драконівських платіжок.