Політолог Тарас Загородній в своєму блозі на YouTube розповів, кому вигідно сіяти паніку через відмову Міжнародного валютного фонду давати Україні кредит.

«Нещодавно вразила всіх новина, що МВФ відмовляється кредитувати нашу країну. Причому паніку традиційно розганяють ЗМІ, наближені до спекулянтів, у яких завдання заробляти на курсі гривні. Трохи гривня впаде – вони в прибутку, виросте – теж в прибутку», - говорить експерт.

Він зазначив, що МВФ – це не благодійна організація. Головне завдання Фонду – давати кредити державам під час кризи.

«Це контора, яка створена була розвиненими країнами в 50-60-их роках, головне завдання якої абсолютно цинічне і зрозуміле. Під час криз вони дають в борг державам гроші для того, щоб західні банки, в основному іноземні, могли спокійно вивести гроші з країни, при цьому ці гроші йдуть в борг державний. І не дай Бог, щоб наша країна не припинила купувати імпортні товари з тих же країн. Тому ці гроші йдуть в золотовалютні резерви Національного банку», - пояснює Загородній.

За словами політолога, умови МВФ досить драконівські. Він навіть порівняв Фонд з колекторами.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

«Я часто наводжу аналогію, коли вимоги МВФ трохи порівнянні з тим, що приходить до тебе колектор і каже: «От у тебе є нирка. Віддай нирку, ти ж жити будеш. Ну, будеш інвалідом, але якось будеш жити». Ось так от і МВФ. То віддай їм суди, то віддай їм контроль над державними підприємствами. Результати ми бачимо по «Нафтогазу», по іншим речам. В результаті ви нічого не отримуєте, але ви постійно в боргах. Тобто ви взяли гроші у МВФ в борг, віддали їм активи, які, в принципі, приносять вам гроші. Активи вам ніхто не повертає, але гроші ви повинні повернути», - заявив він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що українці вимагають прирівняти гривню до євро.

Нагадаємо, Поляков заявив, що НБУ стане ще більш залежний від міжнародних фінансових структур.