Високий рівень вакциноскептицизму – результат неспроможності української влади надати громадянам доступну інформацію про вакцинопрофілактику.

Так заявив Сергій Кравченко, військовий лікар-епідеміолог і голова Національної медичної палати України у програмі «Що далі» на каналі «Знай24».

Будучи прихильником вакцинопрофілактики, Кравченко не критикує жодну з розробок вакцини для боротьби з коронавірусом. Та лікар не задоволений органами державної влади України, діяльність яких негативно відображається на здоров’ї населення.

«У нас в країні завдяки діяльності органів державної влади зростає рівень вакциноскептицизму». Так, експерт стверджує, що 2-5% українців є антивакцинаторами. Це люди, які категорично негативно ставляться до вакцини, не звертаються до неї самі та не дають вакцинувати й дітей. Водночас за минулий рік їхня кількість зросла в кілька десятків разів і зменшуватися не збирається.

Такими ж швидкими темпами поширюється вакциноскептицизм – вже 40% населення на цей момент. Причину такого стану речей Кравченко вбачає саме в діяльності органів державної влади, які не здатні своєчасно інформувати українців про вакцинопрофілактику в доступній формі.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Нагадаємо, Комаровський порадив відмовитися від антибіотиків і допомогти організму самостійно боротися з інфекцією.

Раніше Знай.uа повідомляв те, що варто відмовитися від електронних сигарет під час пандемії.