У центрі Києва торгаш-іноземець нахабно порушує закон про мову і навіть не збирається переходити на українську.

Попри те, що закон про українську мову набув чинності, українців часто відмовляються обслуговувати державною мовою в різних закладах, нав’язуючи їм свою мову спілкування, а саме - російську.

Однак це не означає, що треба мовчати і йти далі, не привертаючи увагу до проблеми.

Про один з таких численних випадків розповіли учасники групи "Україномовний Київ" у Facebook. Вони зафільмували підприємця, який займається реалізацією мобільних аксесуарів у центрі столиці, порушуючи закони України.

В невеликому магазинчику, куди завітали активісти, підприємець, який не побажав назвати свого прізвища, був без маски, ігноруючи карантинні вимоги.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Вивіска на його магазинчику виконана російською мовою, і сам підприємець спілкується мовою агресора.

На зауваження активістів, він нахабно відповів, що не знає такого закону, згідно з яким він має розмовляти українською і рекламна вивіска має також бути написана державною мовою.

Активісти, поспілкувавшись з підприємцем, який доволі нахабно себе поводив, викликали поліцію. Правоохоронці, які прибули майже через три години, оштрафували порушника "аж" на 102 грн.

Нагадаємо, киянці відмовили в обслуговуванні українською і "вишукано" нахамили

Як повідомляв портал Знай.ua, мовний омбудсмен Тарас Кремінь дав алгоритм дій, якщо відвідувача не обслуговують українською мовою

Також Знай.ua писав, з 16 січня 2021 року стаття 30 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" набрала чинності.