Свято Масляна, або як його ще називають, Сиропуст чи Колодій, цього року в Україні розпочнеться 8 березня і триватиме до неділі, 14 березня.
Традиційно, на цьому тижні господині готуватимуть найголовніший атрибут Масляної - млинці.
Щоб внести різноманітність, можна трохи відійти від традиційних способів приготування і поекспериментувати. Пропонуємо декілька найбільш незвичайних рецептів, які допоможуть урізноманітнити святковий стіл.
Кольорові млинці
Складові:
4 столових ложки цукру
3 яйця
1 столова ложка вершкового масла
1/2 чайної ложки солі 4 столових ложки соняшникової олії
800 грамів молока
350 грамів борошна (+ 4 столові ложки)
200 мілілітрів гарячої води 1/2 чайної ложки харчової соди
100 мілілітрів бурякового соку
150 грамів шпинату
1 столова ложка какао
1 чайна ложка куркуми
200 мілілітрів чорничного соку або розтертих ягід чорниці
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Спосіб приготування
Збийте яйця з сіллю, цукром, топленим вершковим маслом і додайте олію. Додайте борошно і молоко кімнатної температури, перемішайте. Розчиніть соду в склянці теплої води і додайте в тісто. Залиште тісто на 30 хвилин. Натріть буряк і видавіть з неї сік. Шпинат відварити в киплячій воді та порубати. Ягоди чорниці розітріть з цукром Підготуйте какао і куркуму. Розділіть тісто на 5 частин і в кожну додайте свою "фарбу". Підсмажте млинці на сковороді.
Мішечки з секретом
Складові:
0,7 літра кефіру
1 столова ложка цукру
200 мілілітрів молока,
1 чайна ложка соди борошно,
1 яйце,
сіль
капуста, морква, цибуля для начинки
Спосіб приготування:
Змішуємо кефір, молоко, яйце, сіль і цукор. Додаємо борошно, соду, замішуємо тісто негусто. Тісто має настоятися близько 5 хвилин. З тіста на сковороді випікаємо млинці. Цибулю і моркву ріжемо і пасеруємо, капусту тушкуємо. Потім все необхідно змішати і приправити. У кожен млинець потрібно покласти начинку і зав'язати мішечок зеленою цибулею.
Млинці по-китайськи
Складові:
1 стакан круглого рису
2 столові ложки пшеничного борошна
2 склянки молока
1 склянка вершків
4 яйця
30 грам вершкового масла
1 столова ложка цукрової пудри
ванілін, терта лимонна цедра, сіль - до смаку
конфітюр з фруктів
Спосіб приготування:
Відварити рис в підсоленій воді до набрякання, остудити. З'єднати рис з борошном, молоком, вершками, яйцями, ваніліном і цедрою, потім перемішати. Спекти млинці на змащеній вершковим маслом сковороді. Кожен млинець змастити конфітюром і подати на стіл.
Нагадаємо, покроковий рецепт млинців з "пухирцями" на Масляну
Як повідомляв портал Знай.ua, смачні млинці з ягодами до Масниці допоможуть урізноманітнити святковий стіл
Також Знай.ua писав рецепт смачних сирників з апельсиновим сиропом