На початку року зросли ціни майже на всі базові продукти. Подорожчали крупи (рис, гречка, пшоно) хліб, м'ясо, молочні продукти (сир, сметана), соняшникова олія, яйця і овочі (буряк, картопля, цибуля).

В Україні з 2018 року подорожчали всі основні продукти - м'ясо, хліб, яйця, борошно, риба, крупи. Підвищення цін відчули не тільки українці, це загальносвітова тенденція: за даними ООН, в січні ціни різко зросли в усьому світі, досягнувши найвищого рівня з липня 2014 року.

Наприклад з 2018 цукор подорожчав з 15,02 грн до 20,76 грн, рис з 23 до 31 гривень.

За 850 мл рафінованої олії в 2018 році потрібно було заплатити 32 гривні, а в 2021 вже доведеться заплатити 42 гривні.

1 кг борошна в 2018 році можна було купити за 11,65 грн, а в 2021 році за 18,13 грн, а гречка виросла в ціні з 23 гривень до 40 гривень.

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Тим часом, Парламент не перестає дивувати все новими і новими замовленнями. Серед найсвіжіших також і "квітковий" лот - на букети профільне управління Верховної Ради витратить близько 200 тис грн.

Лот передбачає придбання 8 квіткових композицій, 4 кошики з живими квітами, 12 вінків, 260 троянд і гвоздику в кількості 70 шт.

Майже 100 тис грн Управління справами Апарату Верховної Ради України витратило нещодавно на закупівлю фруктових соків, кефіру та молока для працівників, які зайняті на роботах зі шкідливими умовами праці.

Раніше ми повідомляли, зарплати українців порівняли з чеськими, польськими та турецькими, як відрізняється мінімалка у світі.

Як повідомляв "Знай.uа", і їсти хочеться, і плакати, Українка врятувала бідну бабусю від голоду.

Також "Знай.uа" писав, що на букети і прання Для Верховної Ради з держбюджету "втечуть" мільйони.