Жителям непідконтрольної Україні території Донбасу розповіли, що буде з платіжними картками Ощадбанку, які вони не можуть забрати після перевипуску.

Як повідомили в прес-службі Ощадбанку, перевипущені карти для жителів ОРДЛО, які вони вже майже рік не можуть забрати через закриті КПВВ, не будуть знищені.

Відомо, що в банку діє договір комплексного банківського обслуговування фізичних осіб (ЛКБО), який передбачає знищення платіжних карт, які були перевипущені і не забрані клієнтами по закінченню 6 місяців. Однак, в даний документ були внесені зміни у зв'язку з пандемією коронавірусу і складною обстановкою на кордоні з ОРДЛО.

відділення Ощадбанку, ілюстративне фото з вільних джерел

"Враховуючи зовнішні фактори, пов'язані з карантинними та обмежувальними заходами... що в свою чергу ускладнює своєчасне отримання платіжних карт клієнтами... було прийнято рішення про призупинення з 01.07.2020 року процедури знищення платіжних карт, якщо вони не були отримані протягом 6 місяців з моменту випуску", – повідомили в Ощадбанку.

Популярні новини зараз

Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Показати ще

Однак, з часом ситуація може змінитися, оскільки у відділеннях Ощадбанку вже зібралася величезна кількість карт, за якими потрібен догляд. В установі повідомили, що процедура знищення може відновитися "з урахуванням всіх супутніх факторів і щоб уникнути і подальшого їх накопичення у відділеннях банку".

Нагадаємо, що термінал Ощадбанку відібрав у продавщиці виручку, вийшло більше зарплати.

Як повідомляв портал Знай.uа, засновник Monobank розповів про жертви дзвінка "Служби безпеки": "скільки ще треба повторювати?".

Також Знай.uа писав, що Приват погрожує заблокувати рахунки українців, Заява банку вражає: "чималі суми".