Банки можуть нараховувати заборгованість навіть після погашення кредиту і не повідомляти про це клієнту до тих пір, поки не набіжить величезна сума.

У Мін'юсті України пояснили, що робити в таких випадках і чи потрібно відразу платити суми, зазначені в листах.

Ще під час укладення договору потрібно знати, що банки часто використовують такі хитрощі під час спорів про стягнення кредитної заборгованості:

1. Банк продовжує нарахування заборгованості після погашення кредиту. Йдеться про випадки, коли банківські працівники на словах клієнту кажуть, що він повністю розрахувався за кредитом, але насправді якась мінімальна сума кредитної заборгованості залишається непогашеною, на неї згодом нараховуються відсотки, штрафні санкції, також додаються витрати банку з обслуговування рахунку.

2. Банк нараховує клієнту відсотки та штрафні санкції, визначені умовами кредитного договору, але з арифметичними або іншими (нарахування відсотків на тіло кредиту, а на тіло з відсотками т.д) помилками на користь банку.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

3. Порушення вимог частини п'ятнадцятої статті 14 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", нараховують проценти зА користування кредитом і штрафні санкції за час мобілізації боржника і ігнорують надані документи.

4. Клієнту нараховується заборгованість на підставі судових рішень про стягнення кредитної заборгованості з порушенням строків позовної давності.

5. Банк в односторонньому порядку і без повідомлення клієнта змінює відсотки та інші платежі за договором.

Якщо людина дізналася, що йому продовжують нараховувати борги за кредит, важливо своєчасно звернутися за правовою допомогою. Бажано взяти з собою на юридичну консультацію відповідні документи (кредитний договір, банківська виписка за кредитом, отримані ухвали суду та позовні заяви, листи банку тощо). Вам підкажуть, як правильно вибрати спосіб захисту своїх прав, при необхідності допоможуть скласти заяву або скаргу в банк.

Раніше ми повідомляли, Ощадбанк вимагає з Українки комісію в 500 гривень.

Як повідомляв "Знай.uа", курс валют на 9 березня скине Долар з небес на землю, гривня перемагає.

Також "Знай.uа" писав, що ПриватБанк закриває відділення по всій Україні.