Під час проходження строкової служби Володимиру припала до душі саперна справа, і тоді він вирішив пов’язати життя з армією. Армійський фах чоловік опановував у Кам’янець-Подільському.

Історію військовослужбовця розповів пресцентр Операції об'єднаних сил у соцмережі Фейсбук. Володимир зізнався, що вчитись доводилось нелегко, адже ця професія вимагає знань фізики, хімії, математики.

Володимир війну зустрів уже командиром інженерно-технічної роти в механізованій бригаді. Чоловік займався інженерною розвідкою, облаштуванням позицій, будівництвом інженерних загороджень та укріплень, маскуванням військової техніки, проробленням і утриманням шляхів.

Солдат ЗСУ, скріншот: YouTube

Під час боїв за Іловайськ Володимир вів колону з медиками, з вантажівками, які мали забрати поранених. Він проводив колони до Старобешевого і в зворотному напрямку. Виводив на вертолітний майданчик, де поранених забирав гелікоптер.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Показати ще

У 2016-му бригада виконувала завдання під Мар’їнкою і Красногорівкою. На той час ворог встиг встановити перед собою мінні поля з протитанкових та протипіхотних мін. Просування вперед було складним, військові інженери і техніка інтенсивно працювали.

"Насправді нічого надскладного в нашій роботі немає, якщо є знання і досвід. А найважче — ухвалювати рішення, від яких залежать життя та здоров’я особового складу. З підлеглими — чи то екскаваторник, кранівник або сапер, які виконують будь-яке завдання на передньому краї, може статися, що завгодно. Навіть враховуючи, що я впевнений у своїх людях, їх навичках і вміннях, і в тому, що вони справжні професіонали.", - говорить він. Сапер Володимир

Сапер Володимир, facebook.com/pressjfo.news

Володимир наголошую, що ще з часів навчання в інституті закарбувалось назавжди: найгірше в нашій професії — це втратити інстинкт самозбереження, перестати боятися.
Торік восени під час масштабних пожеж на Луганщині Володимиру і його підлеглим довелося ухвалювати блискавичні рішення й зупиняти вогняну стихію. Адже від їхньої роботи залежали людські життя. Люди і техніка працювали кілька діб без перерви, нерідко дуже ризикуючи.
З настанням весни Володимир зайнятий планами, як утримати військові шляхи-дороги у здатності забезпечити рух техніки наших підрозділів. Облаштовані військовими інженерами дороги стають, як правило, і єдиними шляхами пересування для цивільного населення.

"Володимир — енергійний і непосидючий. Здається, якийсь невидимий двигун спонукає його жити в постійному русі, діяти не зупиняючись, з азартом і радістю. Водночас вдумливо, фахового й практично. В офіцера надійний тил — дружина Аліна, військовослужбовець цієї ж бригади, і син-школяр Владислав. Хлопець серйозно захоплюється інформатикою, комп’ютерними технологіями, отже, і професійну долю, швидше за все, пов’яже з ними. Сам же Володимир на запитання, про що мріє, усміхаючись каже: «Он, на одну з машин треба новий каток, а в іншій кузов зладнати…». І додає: «А головна мрія, звичайно, — про мир. Після перемоги».", - йдеться у повідомленні ООС. ООС

Пост ООС: facebook.com/pressjfo.news

Пост ООС: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, молода медсестра пішла з чоловіком на війну і стала янголом для поранених воїнів: "Швидка не встигне". Старша медсестра евакуаційного відділення Ярослава Юрчук врятувала не одне життя на передовій

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир та Олена Зеленські з'явилися з квітами біля пам'ятника Кобзарю: "Завжди єднали українців". Володимир та Олена Зеленські вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності