Згідно з народними віруваннями, будинок є сакральним, священним місцем, всередині якого все має значення. Саме тому існують заборони (табу) викидати з дому певні речі, інакше можна накликати біду, хвороби і бідність.

Про те, що не можна викидати з дому Знай.иа розповідає на основі матеріалів інформаційного ресурсу"Всеукраїнська асоціація пенсіонерів".

Гаманці, кадр з відео

Старий гаманець

Подейкують, що з гаманцем можна викинути свої гроші, успіх і статус. У минулому позбавлялися гаманця особливим способом-або закопували під молодим деревом, або спалювали.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Показати ще

Фото

Зображення людини на фото асоціюється з особливою енергетикою, якою можуть скористатися злі люди, як навмисне, так і ненавмисно. Так що якщо боїтеся пристріту і псування — краще спалюйте або подрібнюйте свої знімки.

Ікона, скріншот: Youtube

Ікони, Біблія, Псалтир, натільні хрестики

Священні книги, ікони, хрестики і ладанки не викидаються. Наші предки передавали ці речі з покоління в покоління, і навіть випадкова втрата вважалася вкрай поганим знаком.

Години

Поламані годинник не можна ні викинути, ні зберігати вдома. Що ж робити? В цьому випадку несправні годинник треба розібрати на деталі і викинути окремо.

Фата на нареченій, фото pxhere

Фата, весільні сукні

Зі зберіганням весільної сукні та фати вважається запорукою сімейної гармонії. Позбутися від цих речей можна тільки в разі розриву відносин. Передавати плаття або фату спадщини - теж не найкраща ідея, адже так ви віддаєте своє щастя або сльози.

Нагадаємо, віник принесе мир і благополуччя в ваш будинок: головні прикмети та повір'я.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ольга Харлан розповіла про забобони спортсменів.

Також "Знай.uа" писав, що Погані прикмети: що трапиться, якщо віддати свої речі іншим людям.