Європейський мовний союз прийняв рішення про недопущення пісні від Білорусі на "Євробачення" в 2021 році, так як там прославляється режим Олександра Лукашенка, що порушує умови конкурсу.

У заяві йдеться, що ЄВС ретельно розглянув твір білоруської групи "Галаси ЗМеста" під назвою "Я навчу тебе". Про це йдеться на сайті "Євробачення". Тепер, якщо Белтелерадіокомпанія не надасть змінену версію, держава не візьме участь у Міжнародному конкурсі.

"Галаси ЗМеста", скріншот: Youtube

"В рамках звичайної процедури для всіх пісень, представлених для участі в конкурсі пісні "Євробачення" (ESC), EBU уважно вивчив білоруську пісню "я навчу тебе" (I'll Teach You) Галаси змести, щоб переконатися, що вона відповідає вимогам правила конкурсу. Був зроблений висновок, що пісня ставить під сумнів неполітичний характер конкурсу. Крім того, нещодавня реакція на запропонований вхід ризикує підірвати репутацію ESC. Ми написали телекомпанії БТРК, яка відповідає за участь Білорусі в конкурсі пісні "Євробачення", щоб повідомити їм, що пісня в її нинішньому вигляді не може брати участь в конкурсі. Крім того, ми попросили їх зробити всі необхідні кроки для відправки зміненої версії або нової пісні, що відповідає правилам ESC. Невиконання цієї вимоги може призвести до дискваліфікації з конкурсу цього року", - йдеться в повідомленні.

"Галаси ЗМеста", скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Нагадаємо, Go_A представили фінальну версію "Шуму" на Євробачення: Чорнобиль, "весняночка" і танці в лісі

Як повідомляв Знай.ua, Росія пощастить на "Євробачення 2021" російську жінку - Little Big відмовилися

Також Знай.ua, Руслана Лижичко готує для Європи "Дикі танці"