Народний депутат України та Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев підняв тему тіньового ринку алкоголю та збільшення народжуваності.

Він розповів, що в Україні процвітає тіньовий ринок алкоголю, який не тільки підриває здоров'я українців, а й стає причиною колосальних недоходжень коштів до бюджету країни.

"Я особисто вважаю питання боротьби з нелегальним алкоголем одним з пріоритетних напрямків діяльності. Щотижня податкова та фіскальна служба звітують про заходи, які ними вжито. Зокрема, з початку року з незаконного обігу було вилучено понад 377 тонн спирту, 200 тонн лікеро-горілчаних виробів, 9417 підроблених марок акцизного податку, припинено діяльність 31 незаконного виробництва алкоголю. На підставі судових рішень заблоковано діяльність 90 веб-сайтів, які здійснювали розповсюдження фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів", - пише депутат.

Гетьманцев зазначив, що такі дії вже призвели до того, що в 2021 році бюджет вже отримав на 1 млрд.гривень більше від акцизного податку. І це допоможе спрямувати кошти на найважливіше питання – збільшення допомоги при народженні дитини.

"Так, народжуваність в Україні з кожним роком зменшується на 5% і, якщо в 2013 році становила 503,7 тис.дітей, то в 2020 становила - 293,4 тис. дітей (найнижчий показник за останні 10 років). У свою чергу, сумарний коефіцієнт народжуваності в Україні зменшився на 19% (з 1,51 дитини на 1 жінку репродуктивного віку в 2013р. до 1,22 дитини в 2020р. при необхідних 2,1 для нормального відтворення нації). За відсутності змін ця негативна тенденція триватиме і лише набиратиме обертів, які матимуть катастрофічні наслідки для майбутнього існування українського народу", - пише депутат.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

Очевидно, що виплати допомоги при народженні дитини повинні бути підвищені. Ми пропонуємо почати цей процес з встановлення таких сум виплат:

* При народженні першої дитини-50 000 грн.

* При народженні другої дитини-100 000 грн.

* При народженні третього і кожного наступного-150 000 грн.

Раніше ми повідомляли, аліменти на дітей платитимуть навіть бабусі і вітчими, Парламент прийняв новий закон.

Як повідомляв "Знай.uа", безробітні мами-одинаки вимагають повернути їм гроші, дітей самим не потягнути.

Також "Знай.uа" писав, що мізерні аліменти раз на місяць, українкам розповіли, як законно змусити батьків платити більше.