До президента України Володимира Зеленського звернулися з петицією з вимогою запровадити кримінальну відповідальність за безпричинну відмову у працевлаштуванні людей старшого віку, тобто дискримінацію за віком.

Відповідний документ №22/114314-еп авторства Котесенкова Євгенія Володимировича був розміщений на порталі електронних петицій офіційного інтернет-представництва президента.

В Україні й так не так то й просто знайти роботу, але якщо ви старшого віку - завдання може стати практично неможливим. Роботодавці часто відмовляють кандидатам, які не відповідають їх попереднім очікуванням по віку без жодних інших на те причин. Таке явище й називають дискримінацією за віком при працевлаштуванні.

Саме це й спонукало українця Євгена Котесенкова подумати про захист прав таких осіб і запропонувати на розгляд президента вимогу запровадити кримінальну відповідальність - ймовірно, у тому числі з позбавленням волі та майновими санкціями - осіб, які винні у дискримінації.

“При працевлаштуванні на роботу роботодавці порушуючи конституцію відмовляють у праві на роботу чоловікам старше 40-45 і жінкам старше 30-35”, - дав назву своєму зверненню автор.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Електронна петиція до президента, скріншот

“Запровадити кримінальну відповідальність за дискримінацію за віком при працевлаштуванні на роботу”, - лаконічно і дещо і з плеоназмами вимагає стурбований громадянин.

Наразі документ підтримало лише 68 з необхідних 25 тисяч - лише тоді президент буде зобов'язаний розглянути звернення. Проте на збір необхідних підписів лишається ще три місяці.

Нагадаємо, у Мін'юсті зробили заяву щодо рівня народжуваності в Україні: яка ситуація у 2021. Мін'юст оприлюднив дані за січень та лютий 2021 року

Як повідомляв портал "Знай.ua", молодий українець загинув у ДПТ у Словаччині: водія затиснула багатотонна фура. Загинув молодий водій фури з України

Також "Знай.ua" писав, що Мінсоцполітики зробило заяву щодо субсидій, хто отримає пільги: "Розмір збільшується". У Міністерстві соціальної політики України зробили заяву щодо отримувачів субсидій