В ООС розповіли історію захисника Олександра, якого на фронті побратими прозвали "фартовим".

Детальніше про це пише операція об'єднаних сил у Facebook.

Воїн Збройних сил України Олександр ще під час цивільного життя отримав прізвисько "Фартови", а його товариші по службі погодься з таким позивним. Ще коли чоловік жив у Донецькій області, він працював понад 20 років на шахті.

Олександр розповів, що неодноразово під землею потрапляв під завали і аварії, проте завжди міг вибратися цілим і неушкодженим. А вже на фронті військові звикли, що якщо поруч знаходиться "фартовий", то не буде ні ворожого обстрілу, ні вдалого попадання снаряда.

Олександр потрапив на фронт ще 3 роки тому, проте не відразу. Він розповів, що з початком бойових дій неодноразово звертався до військкомату, проте його не відпускали на фронт за станом здоров'я. Тоді захисник підлікувався і вступив в загони ЗСУ в 2018 році.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Військовослужбовець розповів, що його прагнення захистити Батьківщину позначилося погано на його відносинах з друзями. Коли Олександр почав відкрито проявляти свою позицію і збирався йти на фронт, багато знайомих, зомбовані російською пропагандою, відвернулися від нього і його сім'ї.

"Війна розставила всі крапки над і та показала хто є хто, Бог їм суддя", - розповідає чоловік.

Водночас Олександр намагається навчити своєї філософії молоде покоління. Він розповів про війну Однокласникам свого 11-річного сина, чим сильно згуртував школярів і владнав всі конфлікти.

По закінченню війни Олександр мріє зайнятися вихованням сина і своєї 3-річної внучки, яка в кожному військовому бачить дідуся.

Нагадаємо, що командувач ООС терміново звернувся до українців через путінську агресію на Донбасі: "Дата обрана".

Як повідомляв портал Знай.uа, герої не вмирають: у Краматорську вшанували пам'ять загиблого молодого добровольця.

Також Знай.uа писав, що кулеметник Кирило після важкої контузії повернувся в стрій, щоб захищати Батьківщину: "жодного разу не пошкодував".