Спеціально для наших читачів, які мріють побувати в сусідній Польщі, є цікаві новини. У нас є список з декількох дивовижних фактів про життя в Польщі, які можуть дуже здивувати.

Не секрет, що українці мають багато спільного з поляками, але багато все ж не так як у нас. Перш за все це звичаї, і не тільки вони.

Про ці факти стало відомо завдяки розповіді однієї з блогерш Ангеліни Ралко, яка живе в польському Щецині і не з чуток знайома з місцевими цікавинками та особливостями повсякденного життя.

Робочий день починається і закінчується значно раніше, ніж в Україні

Багато хто починає робочий день о 7-8 годині ранку, і закінчують приблизно о 16:00, рідше о 17:00. О 7:30 відчинається більшість держустанов, і починаються заняття в багатьох школах.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Табличка, скріншот: YouTube

У неділю не працюють магазини

Ані супермаркети, ані лавки одягу, ані косметичні - тільки аптеки і квіткові магазинчики. Виняток - маленькі магазини, де є все необхідне, але за значно вищою ціною. Чиновники пояснюють це тим, що неділя - це час для сім'ї, а не для покупок. Насправді це дуже незручно, особливо коли працюєш 6 днів на тиждень, і єдиний час, щоб зробити покупки - це неділя.

Польський борщ, скріншот: YouTube

Борщ можна купити в автоматі з кавою

Польський борщ - це, мабуть, біль кожного українця. Це чи не перше, що може кинутися в очі по приїзду в Польщу.

"На вокзалі я підійшла до автомата, щоб купити каву, і серед знайомих латте і американо побачила борщ! Більш досвідчена пасажирка з мого автобуса пояснила, що польський борщ - це певний буряковий відвар, який прийнято пити, а не їсти.", - розповідає дівчина.

Гриль, скріншот: YouTube

Гриль-це святе!

Як у нас на травневі свята їдуть на природу на шашлики, так і поляки вибираються на свій знаменитий гриль. До цієї традиції вони ставляться дуже серйозно і роблять гриль, як тільки стане досить тепло. Цікаво, що м'ясо і сосиски тут не головне, головне - це пиво у великій кількості.

Школи для дорослих

У Польщі повсюдно можна побачити рекламу навчання для дорослих. Це називається поліцеальна освіта: після закінчення школи або університету можна піти в таку школу для власного розвитку або з конкретною метою працювати за обраною спеціальністю.

Таке навчання триває рік-два, іноді воно платне, іноді безкоштовне - залежить від школи і спеціальності. Багато українців відвідують такі школи після роботи - навчаються на медичних опікунів, масажистів, косметологів, флористів, асистентів стоматолога.

Дівчина, що палить, скріншот: YouTube

Польки багато курять

Серед українських жінок куріння не настільки поширене, як в інших країнах. У Польщі значна частина жінок курить. Причому це не тільки підлітки і молоді жінки, а й цілком зрілі дами, нерідко похилого віку. Цій звичці або традиції вже багато років.

Іноді на обідній перерві весь колектив офісних працівників, 20-30 людей, виходить покурити. У деяких офісах це зазвичай дівчата, хлопці в цей час їдять обіди, дбайливо приготовані та упаковані їхніми дружинами і мамами.

За даними за лютий, середня зарплата в Польщі становила 4600 злотих (що приблизно дорівнює 1350 доларів). Такі дані опублікувало головне статистичне управління Польщі, на підставі доходів співробітників на середніх і малих підприємствах.

Раніше повідомляли, колишній роботодавець "забув" віддати всю зарплату: що робити і як відвоювати свої кровні.

Як повідомляв Знай.uа, заплакана тернополянка розшукує єдиного сина: поїхав до Польщі і як крізь землю.

Знай.uа писав, тернополянка ніби розчинилася в Польщі, рідні місця собі не знаходять: третій місяць невідомості.