Стало відомо що робити, якщо ви раптом придбали не зовсім якісний товар. Про це розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька в ефірі Українського радіо.

Таким чином повідомляється, що в понеділок, 15 березня у всьому світі відзначали День захисту прав споживачів. І ось, голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька розповіла, чи навчилися українці захищати свої права.

За минулий рік в підприємство звернулися приблизно 21 тисячу разів: там були і пропозиції, і просто скарги від людей.

Велика частина стосувалася ЖКГ, 10% купівля товарів через Інтернет, і тільки 5% стосовно якості продуктів.

Супермаркет, кадр з відео

Популярні новини зараз

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Споживачам було повернуто приблизно 10 мільйонів через неякісні продукти та надання послуг, як розповіла Владислава Магалецька.

Також, на честь цього дня українцям вирішили нагадати, що ж робити, якщо був придбаний неякісний товар, а чек зберігся.

У Держпродспоживслужби є чіткий алгоритм дій. Якщо брати дві основні групи контролю: Перша-Захист прав споживачів, і друга сфера-ринкове спостереження, коли споживач вважає, що той чи інший продукт не відповідає технічним регламентам.

"Якщо говорити про харчову продукцію, у нас за 2020 рік служба здійснила 5 тисяч планових і 10 тисяч позапланових перевірок» - розповідає голова Служби. У 2021 році вони планують перевірити 27852 суб'єкти.

Що стосується планових перевірок, під час пандемії на них діє мораторій. Режим їх проведення зрозумілий і прозорий. Кожне підприємство попереджають заздалегідь, і графік розміщений прямо на сайті.

Повне інтерв'ю можна послухати на Українському радіо, де про все і розповіла Владислава Магалецька.

Нагадавши, у Мін'юсті зробили заяву щодо рівня народжуваності в Україні: яка ситуація в 2021. Мін'юст оприлюднив дані за січень і лютий 2021 року

Як повідомляв портал " Знай.ІА", молодий українець загинув у ДПТ у Словаччині: водія затиснула багатотонна фура. Загинув молодий водій фури з України

Також " Знай.ІА " писав, що Мінсоцполітики зробило заяву про субсидії, хто отримає пільги: "розмір збільшується". У Міністерстві соціальної політики України зробили заяву щодо отримувачів субсидій