Володимир Зеленський привітав президента Литовської Республіки Гітанаса Науседа, який прилетів до Києва з робочим візитом.

Відповідний пост з'явився на сторінці українського гаранта в Instagram.

Кілька днів тому в офісі президента повідомили, що 18-19 березня в Україну прибуде з офіційним візитом президент Литовської Республіки Гітанас Наусед, щоб провести ряд ділових зустрічей і підписати двосторонні документи.

Литовський президент вже прибув до Києва в середу, 17 березня: в аеропорту його зустрів натовп делегатів і дівчини в національних костюмах, які запропонували гостям хліб з сіллю.

"Ласкаво просимо в Україну!",- написав Володимир Зеленський під вітальним постом.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

У той же час глава Литви на своїй сторінці в Instagram опублікував кадри з українського аеропорту. Свій візит він розпочав зі слів " Слава Україні!"і зазначив, що це його перший офіційний візит в Україну.

"Я приїжджаю в країну з віковою історією: трагічні переживання, великі перемоги і невпинна боротьба за європейську ідентичність", - пише Гітанас Науседа.

Він віддав шану жертвам Голодомору, Великої Вітчизняної війни та Майдану, а також висловив підтримку через боротьбу з російською агресією та пандемією коронавірусу COVID-19. Президент написав, що мета його візиту – Рада президентів, зміцнення двосторонніх відносин, підтримка євроатлантичних і євроінтеграційних прагнень України.

"Ми обговоримо зміцнення порядку денного реформ в Україні та Політику Східного партнерства. Підтримка України зараз надзвичайно важлива", - уклав президент Литви.

Нагадаємо, що до парламенту має прибути президент Литви Гітанас Науседа.

Як повідомляв портал Знай.uа, Лукашенко отримав удар від Литви та Естонії: Білоруська АЕС не потрібна європейцям.

Також Знай.uа писав, що Олена Зеленська зробила незвичайний вибір у Литві, такого в Європі не бачили вже давно.

T