Згідно з законодавством України, військові пенсіонери для отримання виплат мають користуватися послугами Ощадбанку і лише нього. Однак таку ситуацію багато хто вважає несправедливою.

Так, нещодавно на поталі електронних петицій до президента України Володимира Зеленського було направлено документ, у якому українець скаржиться на послуги Ощадбанку і стверджує, що вони порушують антимонопольне законодавство.

"Про припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції про переказ виплати військової пенсії з Ощадбанку в інші банківські установи. Причина: повністю недосконалі банківські сайти. Немає можливості контролювати свій рахунок. Платні послуги навіть за те що кошти перерахував на свій цей же рахунок. Але гроші так і не дійшли. Дуже багато претензій до роботи цієї установи. Категорично не хочуть працювати з субсидіями. Корупція і безтолкове вирішення елементарних операцій. Карту одержав тільки після 10-го відвідування. Знущання та й годі", — пише у петиції Панкратенков Олег Вікторович.

Скріншот петиції

Навів чоловік і юридичне обґрунтування своєї ідеї.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

"Антимонопольний комітет України (далі – Комітет) розглядає справу № 129-26.13/218-14, розпочату за ознаками вчинення публічним акціонерним товариством «Державний ощадний банк України» (далі – ПАТ «Державний ощадний банк України», Банк) (м. Київ, код ЄДРПОУ 00032129) порушення, передбаченого частиною першою статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з ведення пенсійних рахунків (поточних звичайних або карткових) військових пенсіонерів шляхом вчинення дій, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку", — йде мова у петиції.

Нагадаємо, українці вимагають покарання для роботодавців за безкоштовні години: "Позбавлення волі на 2 роки".

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають повернути пільги на комуналку і змінити систему їх оплати: "Від 100 кіловат за місяць".

Також Знай.uа писав, Підлітків хочуть карати за алкоголь і тютюн: "Дивляться на батьків".