Найближчим часом в Україні відбудеться стрімке зростання цін на все м'ясо, крім птиці, а також на м'ясні продукти.

Детальніше про це розповів директор Асоціації "М'ясна галузь" Микола Бабенко В ефірі каналу "Україна 24".

Микола Бабенко заявив, що в недалекому майбутньому українці повинні підготуватися до того, що в країні різко зростуть ціни на свинину і яловичину, а також всі продукти, які з них виробляються: ковбаси і сало. В середньому м'ясо подорожчає на 10%.

Однак, Бабенко зазначив і виключення з правил: "Зміни не торкнулися птахівництва. Там ставка податку на додану вартість не змінювалася. А всі вироби зі свинини, в тому числі ковбаси і сало, подорожчають в середньому на 10%".

М'ясо / фото: Pixabay

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

На сьогоднішній день українці можуть придбати кілограм свинячого стегна приблизно за 90 грн/кг, проте в найближчому майбутньому ціна досягне 100 грн / кг, причому за найдешевшу частину свинини. Бабенко заявив, що все залежить від місця покупки м'яса реалізатором: "Ціна на м'ясо свиней може зрости і до 150 грн за 1 кг".

У той же час директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин заявив, що перед Великоднем в Україні зросте ціна на яйця, м'ясо і борошно в середньому на 10-15%. Подорожчання торкнеться і овочів-з початку 2021 року овочі зросли в ціні на 25%, проте до кінця травня подорожчання може дорости до 75%. Після збору врожаю в Україні, ціна на овочі почне падати.

Нагадавши, як змінилися ціни на крупи, яйця та овочі за два роки.

Як повідомляв портал Знай.uа, заступник міністра економіки Тарас Качка розповів, якими будуть ціни на продукти в найближчому майбутньому і що на це впливає.

Також Знай.uа писав, що купити якісні ковбасні вироби в Україні не так просто.