У Міністерстві юстиції України пояснили громадянам, як зареєструвати автомобіль з торгів, який був вилучений за порушення митних правил.

Детальніше про це пише прес-служба відомства в Facebook.

Багато українців купують автомобіль шляхом відкритих торгів на аукціоні OpenMarket – СЕТАМ, оскільки за невелику ціну можна придбати хороший транспорт. Однак перед тим, як сісти за кермо, новий власник повинен пройти ряд процедур.

У Міністерстві юстиції розповіли, що повинен знати покупець автомобіля на торгах, який був вилучений за порушення митних правил або – "євробляха".

Прес-служба відомства зазначає, що в стартову ціну лота вже внесені всі необхідні податки і збори (обов'язкові платежі), які підлягають сплаті при переміщенні транспортного засобу через український кордон. Тобто, купуючи митний конфіскат, українець автоматично оплачує всі обов'язкові платежі для розмитнення.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Фото: Міністерство Юстиції

Перед тим, як придбати автомобіль, покупець може зв'язатися зі зберігачем і домовиться про огляд обраного лота. Інформація про зберігача знаходиться у вкладці "Порядок і умови", пункт "Порядок ознайомлення з майном".

Як зареєструвати автомобіль на "єврономерах"?

  1. Переможець аукціону автоматично оплачує всі необхідні платежі, після чого Державна виконавча служба протягом 5 робочих днів складає акт про проведені електронні торги.
  2. З цим Актом покупець повинен звернутися в митницю, щоб оформити довідку про оплату всіх необхідних платежів для розмитнення (включені в стартову ціну лота).
  3. З цими документами переможець аукціону може зареєструвати автомобіль в сервісному центрі МВС.

Нагадаємо, що розмитнити авто стане набагато зручніше: українських водіїв чекають приємні зміни.

Як повідомляв портал Знай.иа, українці вимагають доступних цін на бензин: 45 гривень за літр.

Також Знай.иа писав, що в Україні пропонують змінити правила розмитнення "євроблях":"одні для всіх".