"Пенсійний кур'єр" знову відповідає на питання громадян, які зіткнулися з труднощами. Цього разу фахівці розповіли, що відбувається з пенсійними виплатами, якщо один з членів сім'ї помер.

Таким чином повідомляється, що пенсіонерка поставила питання, яке її цікавить.

Її пенсійні виплати становлять на сьогоднішній день 1900 гривень, і нещодавно вона втратила чоловіка. Чи має право вона перейти на його пенсію, і чи зміниться сума виплат жінки, якщо він отримував на місяць 2600 гривень.

Їй відповіли в мережі, що пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні.

Батьки або коханий померлого людини, які не були на його утриманні, мають право на пенсію, якщо втратили саме джерело доходу.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Показати ще

Також, пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатному члену сім'ї розміром в 50% від його виплат. Її розмір не може бути менше, ніж прожитковий мінімум.

Пенсіонер, фото: скріншот з відео

Конкретно в цьому випадку переходити на пенсію в зв'язку з втратою годувальника недоцільно, так як 50% пенсії менше, ніж та сума, яку жінка зараз отримує в місяць.

Нагадаємо, водійське посвідчення в Україні стане ще важче отримати: доведеться здавати новий іспит.

Як повідомляв портал Знай.ua, Київську лабораторію викрили на фальшивих тестах на ковід: "Кому пандемія, а кому мама рідна".

Також портал Знай.uа писав, як телефонні шахраї обібрали довірливих пенсіонерів на сотні тисяч гривень: популярна схема досі працює.