Бойова парамедик Тетяна з позивним "Відьма" проходить службу в одному з батальйонів окремої механізованої бригади. Її історію розповіли в прес-службі ООС.

"Дівчині, яка б могла будувати яскраве громадянське майбутнє і насолоджуватися усіма благами цивілізації і смаком молодості, всього 21 рік. Але три роки тому Тетяна зробила інший вибір, не звичний для дівчини – закінчивши курси парамедиків, поїхала на схід України, щоб стати берегинею життя військових", - розповіли в прес-службі.

За фахом Тетяна-ветеринар. Закінчивши навчальний заклад, дівчина рік відпрацювала в ветклініці. Але згодом прийняла для себе рішення одягнути військову форму. Три місяці парамедичних навчань та посиленої фізичної підготовки в навчальному центрі Збройних Сил України – і Тетяна отримала розподіл в окрему механізовану бригаду.

Перша ротація дівчини відбувалася під населеним пунктом Золоте, що на Луганщині. Тут відбулося і "бойове хрещення Відьми" - перші поранені і евакуації з поля бою. Таких за плечима в прямому сенсі цього слова тендітної, але такої сильної Тетяни сталося більше десятка.

"Були і втрати у військовому житті парамедика. Вже під час цієї ротації, Російський снайпер потрапив у побратима Тетяни. Відкритий перелом руки і поранення в голову, несумісне з життям... Під час розповіді, згадуючи, дівчина заплакала. Це були сльози відчаю і болю...", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Раніше ми повідомляли, молодий батько вже 5 років на передовій і у відставку не збирається.

Як повідомляв "Знай.uа", ЗСУ натрапили на схованку військової техніки РФ на Донбасі масштаби вражають.

Також "Знай.uа" писав, що на Донбасі захисники України врятували понад 80 тисяч життів, війна триває.